dilluns, 2 de febrer del 2015

Ressenya Salem Hyde. Un lío de conjuros

Per Mireia Martínez

Títol: Un lío de conjuros
Autor: Frank Cammuso
Edició: Edebé, 2014
Pàgines: 96
ISBN: 9788468312927
Edat: a partir de 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥


Un lío de conjuros és el primer volum d’una col·lecció divertida i esbojarrada, Las diabluras de Salem Hyde de l’autor Frank Cammuso.

Salem Hyde és la protagonista, una nena que amaga un gran secret... És BRUIXA!!! I com tota aprenent de bruixa, la Salem té un problema, encara no controla els seus poders. Aquest contratemps li provoca un munt d’embolics i malentesos que desperten recels i sospites a l’escola. Per aquest motiu, els pares de la Salem contracten a Percival J. Whamsford III, un gat amb una dilatada experiència, ni més ni menys que vuit-cents anys, ensenyant a bruixes joves a fer un ús correcte i assenyat de la seva màgia. A partir d’aquí, la Salem i el gat Whammy, com l’anomena la seva alumna, inicien un dur entrenament i van teixint una relació amb alts i baixos però que culmina amb una amistat entranyable.

Frank Cammuso ha creat un còmic amb un ritme àgil, ràpid, ideal per a joves lectors. El dibuix és molt expressiu, i la Salem n’és l’exemple: ulls enormes, boca grossa i unes cuetes molt elèctriques que li surten disparades. La paleta de colors a dues tintes, negre i verd, és simple però molt efectiva a través de la gradació i les intensitats. En la retolació utilitza onomatopeies i grans lletres que criden per a emfatitzar les escenes i captar l’atenció dels infants. Alhora, l’autor ambienta la història amb clars referents a la fetilleria: les bruixes de Salem donem nom a la protagonista, i Sleepy Hollow, l’esfereïdora llegenda de Washington Irving, és el carrer on viu la petita bruixa i la seva família.

Una proposta amb la qual us fareu un tip de riure!!! Estigueu atents perquè la barreja d’encanteris donarà resultats mooolt sorprenents...



Mireia Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada