dimarts, 24 de febrer del 2015

Bloc de notícies // Parlem de Còmic, 21 de gener de 2015


Per Mireia Martínez


Donem la benvinguda a Nórdica Cómic

L’editorial Nórdica ha estrenat fa pocs mesos una nova col·lecció dedicada al còmic i la novel·la gràfica, Nórdica Cómic. Conscients de la revolada del gènere se sumen a l’aventura d’editar còmic. Nórdica Cómic aposta per obres de gran qualitat literària i acurada edició, dos principis que regeixen la seva fisolofia editorial. En aquests moments, la col·lecció compta amb tres títols imprescindibles: Tiras cómicas de Flannery O’connor, El castillo de Kafka adaptada per David Zane i il·lustrada per Jaromír 99, i Los traviesos de Marion Fayolle.

Des de Parlem de Còmic estarem atents a la nova col·lecció Nórdica Cómic. Sempre és una bona notícia l’aparició d’un nou segell dedicat al novè art!


42 Festival Internacional de la BD d’Angoulême 2015

El palmarès oficial del Festival d’Angoulême de 2015 és sempre una descoberta. Destaquem L’arabe du futur de l’iraní Riad Sattouff guardonat amb la Fauve d’Or (Premi a la Millor Obra) que el pròxim mes de març edita Salamandra Graphic en català i castellà. A Parlem de Còmic estem desitjant llegir-lo!

Remarcar el Prix de la Série (Premi a la Sèrie) per a Last Man, on trobem al nostre admirat Bastien Vivès juntament amb Balak i Sanlaville. I desperta la nostra curiositat, Les Royaumes de Nord 1 de Stéphane Melchior-Durand i Clément Oubrerie, una història adaptada de l’obra de P. Pullman i que ha estat reconeguda amb le Prix Jeneusse (Premi Joventut).

Per a consultar el palmarès complet clicar aquí


33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona
Del 16 al 19 d’abril de 2015
Fira Barcelona Montjuïc

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona d’enguany va agafant forma. Si fa unes setmanes, es presentava el cartell, obra del dibuixant Jordi Lafebre, ara comencem a conèixer els noms dels artistes que desfilaran pel Saló. Destaquem autors referents del gènere com Milo Manara, David Finch o José Luis García López. També comptarem amb la presència del matrimoni format per Mary M. Talbot i Bryan Talbot, autors de la novel·la gràfica Sally Heathcote - Sufragista, una interessant novetat d’Ediciones La Cúpula. Frederick Peeters, autor de l’aclamada Píldoras Azules d’Astiberri, que tretze anys després presenta una edició ampliada amb 10 pàgines noves. I, Jérémie Moureau, jove promesa de la BD francesa que presentarà la seva nova obra en el marc del festival, un díptic del jugador de tennis Max Winson amb Dibbuks.


Mireia Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada