dissabte, 7 de febrer del 2015

Ressenya També això passarà

Títol: També això passarà
Autor: Milena Busquets
Edició: Amsterdam, 2015
Pàgines: 176
ISBN: 9788415645603
Nota: ♥♥♥♥♥

Avui us recomano una novel·la molt especial, en aparença una història lleugera amb protagonistes més aviat frívols, però que us enganyin, També això passarà és una narració intensa que et transporta al seu interior, emociona i col·loca un somriure als llavis del lector.

« De petons tothom en té, són molt més democràtics, més perillosos també, ens posen a tots al mateix nivell. »

La Blanca, una dona d’uns quaranta anys, acaba de perdre la mare, una coneguda escriptora i editora barcelonina de personalitat desbordant. Amb un punt de bogeria, impulsiva com sempre, la Blanca decideix emprendre un viatge terapèutic a la casa familiar de Cadaqués acompanyada dels seus dos fills, els dos exmarits, l’amant actual i dues amigues tant o més peculiars que ella. Un viatge que l’ha de dur a retrobar l’essència de la complexa relació que tenia amb la seva mare, tot buscant les paraules adients per parlar de l’absència i de l’enyorança, però també del plaer i de l’alegria de viure. 

« Tots veiem coses diferents, tots veiem sempre el mateix, i el que veiem ens defineix absolutament. I estimem instintivament els que veuen el mateix que nosaltres, i els reconeixem a l'instant.»

El dol i la tristesa tenen moltes cares i no sempre es presenta tintat de color negre i vestit de llàgrimes, en ocasions, aquest dolor és tan gran que ens trastorna, necessitem agafar distància, revisitar moments i records per aconseguir assumir la pèrdua. Una pèrdua que algunes vegades és simplement impossible de superar, únicament et permet acostumar-te a ella. Al llarg de tota la novel·la veiem la necessitat de la protagonista per relacionar-ho tot amb la seva mare, a qui ha perdut recentment, una relació gens senzilla, com ho són totes les que s'estableixen entre dues dones unides per un fil de sang directa.

« La força física dels homes només hauria de servir per donar-nos plaer, per rebregar-nos fins que no ens quedi ni una gota de pena ni de por a l'interior.»

M’agrada molt l’habilitat amb la qual la Milena presenta passatges farcits de sensualitat, la Blanca, és una dona d’una voluptuositat incontestable, sincera i directa, que expressa les coses tal com les pensa, no té por de mostrar-se tal com és, una dona extravertida, encantadora i d’una sexualitat revolucionària.

« Aconseguir sexe és relativament fàcil, 
aconseguir que algú t'abraci tota la nit és una altra història.»

Es coneix que l’autora és una d’aquelles persones afortunades que ha crescut envoltada de llibres i cultura, no endebades és filla d’Esther Tusquets, la seva prosa és àgil i alhora profunda, divertida i intel·ligent, és sense cap mena de dubte, un autèntic plaer per al lector.

 « Es pot saber si a algú li agraden de debò els llibres per com els mira, 
per com els obre i els tanca, per com passa les pàgines.»

Aquí pots començar a llegir ara mateix!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada