dimarts, 17 de febrer del 2015

Agenda Literària - Segona quinzena de febrer 2015

L’agenda de recomanacions de l’Històries per aquesta segona quinzena de febrer:

Dijous 19 de febrer, 19:30h
Dòria Llibres Mataró

Presentació del llibre Màxima Discreció de Vicent Sanz Arnau (Edicions Saldonar)
La presentació anirà a càrrec de Pere Manyans, l’editor Francesc Gil Lluch i el mateix autor.
“Les víctimes directes del caos només eren això: víctimes. Tots els altres, com ell mateix, no feien res més que arrapar-se a l’instint de supervivència per intentar surar”.
Ramon Borrull no dubta a agafar qualsevol cas, per perillós que sigui. Perquè el que vol és espolsar-se la misèria de cada dia, i això és urgent. Un mort, una herència, un assassí que s’amaga, una societat que fa pudor de peix podrit, una peixatera de passat més que tèrbol… Sort que la Legió el va espavilar i que ara ja no li fa por res: ni els falangistes ni la Guàrdia Civil ni els maquis. Té un Citroën Traction Avant i una pistola Star «sindicalista», que sol fer servir per treure’s de davant els que li fan nosa. Hi ha molts diners a guanyar i la irrefrenable atracció de l’aventura. La història trepidant d’un detectiu que es mou, al nord valencià i el sud català, entre la mentida oficial i la clandestinitat, que treballa a tant la peça empès per la voluntat d’alliberar-se del món desfet i anodí de la postguerra. Un heroi anònim que es belluga amb la màxima discreció entre bastidors en una societat subalterna i castigada.


Dissabte 21 de febrer, 22:00h
Dòria Llibres Mataró

SOPITOSOS HABITUALS: Nit de novel·la negra amb Joan Ametller, Pere Matallana i Francesc Bechdejú

Un recorregut per la novel·la negra de la mà de tres grans lectors del gènere.




Dissabte 21 de febrer
Llibreria Calders, Barcelona

Presentació del llibre Blitz de David Trueba (Anagrama)
Amb la presencia de l’autor.




Diumenge 22 de febrer, 10:00 h.
Llibreria Índex, Vilassar
ESCRIURE LES EMOCIONS
Adquirir una tècnica d’escriptura que ens permeti passar de la vivència de l’emoció al text.
Millorar el nostre coneixement del món emocional i constatar els beneficis personals d’escriure les emocions.
Aprendre a extreure materials literaris de les emocions i a escriure textos més emocionals i emocionants.
Lloc: Llibreria Índex
Hora: de 10h a 13:15h
Durada: 22 de febrer de 2015 (3 hores)
Inscripció i informació : Llibreria Índex. C/ Miquel Borotau, 8. Vilassar de Mar. Tel.: 937590833
Nombre participants: mínim 6, màxim 10.
Preu: 30 euros
INSCRIPCIONS OBERTES!

Dilluns 23 de febrer, 19:30h
Dòria Llibres Mataró
Presentació del llibre La vida lenta. Notes per a tres dietaris (1956,             1957, 1964) publicat per Destino.
La presentació anirà a càrrec del professor, filòleg i crític literari Xavier Pla, responsable de l’edició i pròleg del llibre, i el periodista Joan Safont.
L’obra de Josep Pla s’acosta molt sovint al diari. No cal recordar els casos del Quadern gris, les Notes per a Sílvia o les Notes del capvesprol, tots ells volums celebradíssims de l’Obra completa. Aquests llibres són, en molt bona part, reelaboracions literàries, fetes de vegades a molts anys vista, dels diaris «autèntics» que el gran escriptor empordanès portava, en la seva escriptura menuda i compacta, en petites llibretes d’ús personal. D’aquestes llibretes en van sortir, ja fa temps, les Notes per a un diari corresponents als anys 1965, 1966, 1967 i 1968, en volums publicats pòstumament per l’editor Josep Vergés. Molt recentment, la recerca en els arxius de Josep Pla ha permès localitzar les altres llibretes conservades on hi ha diaris d’aquesta mena: són les corresponents als anys 1956, 1957 i 1964. La informació continguda en aquests dietaris inèdits permet accedir al coneixement de la realitat quotidiana del gran escriptor empordanès en uns anys molt importants per a la seva creació literària, i al mateix temps comprovar com l’escriptura era per a ell, dia rere dia, una mena de taula de salvació a la qual no deixava mai de recórrer.
Una aportació autobiogràfi ca de primer ordre. La preparació del text i la introducció van a càrrec del màxim especialista en la literatura planiana, Xavier Pla, que és també el director de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona.


Dilluns 23 de febrer, 18h
Llibreria El Faristol, Calella de la Costa

CATALÀ PER ADULTS
Nivells B2 i C1 per Adults.
Inscripcions fins el 20 de febrer a elfaristol@gmail.com




Dilluns 27 de febrer, 19:30h.
Dòria Llibres Mataró
Presentació del llibre Diccionari Essencial Esteve Albert El primer druida català de Jordi Solé i Camardons (Violana Edicions)
Després de la publicació a Voliana Edicions de "La Memòria de l'Esteve Albert" i "Camins de poesia", ara ens arriba un llibre que farà parlar: "Diccionari Essencial Esteve Albert" obra de Jordi Solé i Camardons.
La presentació anirà a càrrec de Josep Xaubet i la’autor Jordi Solé.
Per construir aquest Diccionari Essencial Esteve Albert. El primer druida català, que vol ser una eina d’informació, de comprensió i interpretació de la vida i obra de l’activista de Dosrius, hem triat els mots o conceptes clau, que defineixen la manera de ser, el pensament i l'activitat de tota mena d'Esteve Albert i Corp; les persones amb qui es va relacionar directament, autors que en parlen, gent que el va influir, associacions o entitats que va fundar o on va col·laborar, mots força albertians, adjectius amb què l’han definit, les ideologies i idees que es desprenen del seu tarannà i la seva obra, els llibres escrits, editats o prologats, els espectacles en teatres o a l’aire lliure, els gèneres literaris que va conrear, les activitats artístiques de tota mena, l’acció política radical; poblacions o comarques on desplegà la seva activitat constant...


Ferran Pizarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada