divendres, 30 de gener del 2015

Ressenya Así es mi corazón

Títol: Así es mi corazón
Autor: Jo Witek
Il·lustrador: Christine Roussey
Traductor: Gabriela Keselman
Edició: Bruño, 2014
Pàgines: 32
ISBN: 9788469601433
Edat: de 4 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un àlbum il·lustrat fantàstic per treballar les emocions amb els nens i nenes, una proposta molt visual que us donarà molt de joc!

El títol que us presento avui és un àlbum preciós que homenatja les emocions i els sentiments dels infants, per facilitar que aquests els puguin reconèixer en totes les seves formes i tots els seus colors: alegria, valentia, ràbia, tranquil·litat, tristesa, por, etc.

«Mi corazón es como una casita. Dentro pasan muchas cosas… ¡y están todas revueltas! Hay risas ruidosas y días con lluvia, enfados grandotes y ganas de saltar a la pata coja. Hoy voy a abrir la puerta de mi corazón para invitarte a pasar».

I és que certament, saber gestionar correctament les emocions, no és tasca senzilla, si en ocasions els mateixos adults en som totalment incapaços! 

Sembla evident, que el primer de tot és identificar les diferents emocions per així després actuar de la millor manera, penso que val la pena parlar amb els nens d'aquest tema perquè entenguin que és inevitable enfadar-se, que una mena de foc et posseeixi recorrent-te per dins, però el que sí que podem fer és evitar que aquest foc esclati en forma de crits, paraulotes o rebequeries; descobrir quina és la millor manera per apagar aquest foc ens serà molt útil. El mateix passa amb les altres emocions, saber gestionar la por, la tristesa o la vergonya ens pot ajudar en molts moments al llarg de tota la vida, ho sabem, però no sempre resulta senzill plantejar-ho als més petits, per sort, autors com Jo Witek, ens aplanen el camí amb llibres com aquest, ja que el plantejament senzill amb un ús del vocabulari molt proper als nens aconsegueix que es vegin reflectits en la protagonista i donen el punt de partida a debats d'allò més interessants, us ho asseguro!

Cal fer una menció especial a les il·lustracions de Christine Roussey, una col·lecció d'imatges senzilles dotades de gran expressivitat i sempre amb un punt d'humor, m'agrada molt l'ús que fa del color amb el que dóna èmfasi al que és important de cada pàgina. També vull remarcar la tasca de traducció, sovint oblidada, però que sincerament trobo lloable, no és mai senzilla, però especialment, quan es tracta de textos com aquest de Witek on cada paraula està pensada i mesurada per arribar als infants, amb gran encert s'ha encarregat aquesta empresa a Gabriela Keselman, reconeguda autora de literatura infantil, una raó més per considerar aquest títol, com una proposta imprescindible per qualsevol llar que vulgui acollir infants feliços i emocionalment sans.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada