dijous, 8 de gener del 2015

Ressenya La balena

Títol: La balena
Autor: Benji Davies
Il·lustrador: Benji Davies
Traductor: Nàdia Revenga
Edició: Andana, 2014
Pàgines: 32
ISBN: 9788494175794
Edat: a partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us parlaré d’un àlbum il·lustrat dolç i tendre, que parla d’un sentiment que sovint no pensem pot patir un infant: la soledat.

En Noè i el seu pare viuen en una casa a la vora del mar. El pare és pescador i per això Noè, durant el dia, només té la companyia dels seus sis gats. Un matí, desprès d'una  tempesta, en Noè troba una petita balena encallada a la platja, i decideix emportar-se-la a casa per tenir cura d'ella. En Noè vol mantenir-ho en secret, però no sap quan de temps podrà amagar al seu pare la seva nova mascota.

La història ens presenta una parella formada per pare i fill que viuen sols. L’autor amb gran delicadesa ens mostra la soledat que sent l’infant, cada cop que el seu pare ha de marxar a treballar. Les il·lustracions treballades amb una paleta de tons molt suaus ajuden a transmetre la sensació de buit que el petit Noè sent, el paratge desangelat d'una platja buida, el cel enteranyinat o la imatge del nen parlant amb la balena entendreix el lector, aconseguint despertar la seva complicitat. No apareixen més familiars ni amics, per això quan el nen topa amb la petita balena, s’aferra a ella per desancorar-se d’aquella buidor que sent, abocant-se a tenir cura de l'animal. Quan el pare ho descobreix tot plegat s'adona de com se sent el seu fill i canvia la seva manera de fer compartint temps i alegries amb el nen.


I és que massa sovint, oblidem que els nens són persones i senten i pateixen de la mateixa manera com ho fem els adults. Massa vegades es resta importància a uns problemes que per ells són una gran càrrega. Posem-nos a la seva pell, tots hem estat nens i no hauria de resultar-nos difícil recordar com ens sentíem, de no ser així... amics meus tenim un problema!

Aquest és el primer llibre escrit i il·lustrat per un nou talent dels àlbums il·lustrats: Benji Davies, tot i que ja ha intervingut en altres llibres infantils prèviament podria dir-se que aquest és el debut en solitari d’un jove anglès en el món de la literatura infantil, i ho fa amb una preciosa proposta escrita i dibuixada per ell mateix, que ja ha rebut el reconeixement del públic, de la crítica i el premi Inaugural Oscar's First Book de 2014, sens dubte, caldrà seguir-lo de ben a prop! 


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada