divendres, 30 d’octubre del 2015

Sense final feliç

Títol: La llegenda de Zum
Autor: Txabi Arnal
Il·lustrador: Roger Olmos
Edició: Nube Ocho, 2015
Pàgines: 32
ISBN: 9788494413728
Edat: de 6 a 10 anys
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 15,90 €

«Cada cinc anys, ni un de més ni un de menys, durant el primer capvespre de la primavera, una espessa boira davallava (ningú sabia des d'on) i cobria cada carrer i cada plaça de Zum, cada font i cada casa, cada gos i cada gat, des del bigoti fins a la cua.»


Avui us recomano un àlbum il·lustrat diferent, una història inquietant i fosca que parla d'un sentiment ben lluminós, l'amistat.

Com sempre el treball de Roger Olmos és sensacional, l'habilitat d'aquest home a l'hora de donar vida a una pàgina, no deixa mai de sorprendre'm positivament! Els seu estil inconfusible, dóna el punt inquietant just que necessita la història que ha teixit Txabi Arnal. Una narració intrigant a l'estil de les d'abans, amb girs sorprenents i un desenllaç genial, al qual tenim massa desacostumats els nens, perquè sincerament, a la vida hi ha moltes situacions que no tenen un final feliç, de fet, la vida mateixa acaba amb la mort i, no sé a vosaltres, però a mi, això no em fa especial il·lusió, aleshores, per què contínuament donem als contes un final rodó, maco i sense sotragades que puguin destarotar al lector? 

La llegenda de Zum no ho fa, ens explica l'aventura d'una exploradora, descendent d'un llarg llinatge i l'herència que ella mateixa deixa per als que vindran després. Una misteriosa boira, unes desaparicions torbadores i un sentiment noble són els elements que es combinen en les pàgines d'aquest àlbum il·lustrat fantàstic que sorprendrà i agradarà a petits i grans!

Txabi Arnal (Vitoria, 1967) mestre especialitzat en educació infantil afirma que la culpa d'haver escrit els seus llibres infantils és de Mortadelo i Filemón, Long John Silver, Batman i la seva mare que el despertava dia sí, dia també explicant-li la història de la rateta presumida. Per la seva banda, amb una extensa obra en el seu haver, el Roger Olmos (Barcelona, 1975) ha vist en múltiples ocasions el seu treball reconegut amb premis i distincions a nivell internacional. Tot i iniciar els seus passos professionals com a il·lustrador científic a l'institut Dexeus de Barcelona, decideix encaminar-se a la il·lustració infantil per a gaudi nostre!



Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada