dimecres, 28 d’octubre del 2015

Passi el que passi. Malgrat tot. La vida continua.

Títol: La merceria
Autor: Teresa Roig
Edició: Columna, 2015
Pàgines: 368
ISBN: 9788466420051
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 19,90€


- Necessitava agafar distància, trobar respostes.
- A vegades estan més a prop del que un pensa...
- I sovint cal perspectiva per poder-les veure.


Avui us recomano una magnífica novel·la on passió, rebuig, interès, tendresa, i amor sincer, són els fils amb els quals l’autora cus un emotiu tapís que captiva al lector.

Dues famílies amb dues realitats gairebé oposades. Uns llaços nascuts de les emocions que no fan diferències de classe. Una modesta merceria, nucli de forts sentiments. Un país dividit, on les tensions a peu de carrer entre els diferents bàndols amenacen a fer-ho volar tot pels aires.

La merceria és una novel·la agraïda de llegir, un relat preciós ple de personatges, situacions i detalls que conviden al lector a descabdellar-ne els fils per enfilar la història i sentir-se dins de la trama. La història de Catalunya del segle XX es dibuixa paral·lelament a les vides dels protagonistes. Les tensions a peu de carrer, les reaccions covardes i interessades d'uns, i el valor i altruisme d'altres, semblen configurar diferents cares d’un mateix teixit. 

«Sou tan pobres que només teniu diners.» Aquesta és la genial resposta de la Mercè davant l'intent de ridiculitzar-la per part de l'Engràcia. Aquestes dues dones mantenen un frec a frec perpetu que regala moments d’or per al lector. I és que, a l’Amistat hi trobareu frases que punxen, conjunts de paraules tan ben trenades que tallen la respiració. La merceria és un d’aquells llibres que emocionen i deixen empremta en la teva memòria lectora.

Teresa Roig (Igualada, 1975) col·labora des de jove en diverses publicacions i ha obtingut diversos premis literaris pels seus relats, apareguts en alguns mitjans i en recopilacions. La seva primera novel·la, L'herència de Horst (Alsis, 2007), va guanyar el Premi Setè Cel de Salt 2008 i el 2010 va guanyar el Premi Roc Boronat amb El primer dia de les nostres vides (Edicions Proa, Grup 62). També ha publicat El blog de Lola Pons (Ed. Columna, 2011) i L'arquitecte de somnis (Columna, 2013).

Comença a llegir aquí mateix!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada