dimarts, 20 d’octubre del 2015

La pèrdua de la innocència

Per Mireia Martínez


Títol: Pistuví. El país de los grandes pájaros
Autor: Merwan; Gatignol
Edició: Spaceman Books, 2015
Pàgines: 191
ISBN: 9788416417032
Preu: 20€
Nota: ♥♥♥♥

Us recomano Pistuví - El país de los grandes pájaros, una novel·la gràfica poètica i onírica que desprèn una malenconia que aclapara, i que roman latent quan tombem la darrera pàgina d’aquest preciós volum.

Merwan i Gatignol teixeixen una història inquietant i captivadora que fuig d’etiquetes i classificacions. La Jeanne i en Pistuví, una petita guineu, viuen en una cabana de fusta dalt d’un gran arbre al bell mig d’un prat. Proveïts amb una ocarina ella i un tira-xines ell, recorren i descobreixen la natura que els envolta. Però, en aquest idíl·lic escenari un perill els amenaça: el cant dels grans ocells. En Pistuví no pot, sota cap concepte, sucumbir al seu cant de sirena... La figura etèria del vent i un gran ogre barbut muntat en un tractor són els personatges que completen aquest món de fantasia suggerent i evocador.

Pistuví és una metàfora de la vida i la infantesa, que ens parla de manera velada de l’amistat, els lligams, els canvis, la pèrdua... En definitiva, el pas inexorable del temps. Una història sensorial que connecta amb la natura i l’alternança cíclica de les estacions. Els autors han sabut crear un univers particular i atemporal que recorda el món dels Mumin de Tove Jansson o les pel·lícules animades de Hayao Miyazaki. Pistuví és una història d’emocions i sentiments a flor de pell.

Merwan, responsable del guió, consolida la seva trajectòria amb pas ferm com a guionista i dibuixant. Coautor de la trilogia Por el imperio (Diábolo, 2010-2011) juntament amb Bastien Vivès, i dibuixant del díptic El oro y la sangre (Spaceman, 2014-2015).

Bertrand Gatignol, amb experiència en el cinema d’animació, dota el còmic d’un dibuix excel·lent en blanc i negre amb una cuidada escala de grisos. Un dibuix volumètric i expressiu que busca el detall, i que presenta una clara influència del manga. Un dibuix tendre i entremaliat, com els seus protagonistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada