dilluns, 20 d’octubre del 2014

Les princeses també es tiren pets... al teatre!!

Títol: Les princeses també es tiren pets
Companyia: El Replà Produccions
Teatre: Poliorama
Gènere: Teatre musical
Durada 55 minuts
Edat: A partir de 4 anys
Funcions: 26 d’octubre, 2, 16 i 23 de novembre a les 12:30h
Preu: 12€
Nota: ♥♥♥♥


Avui us proposo anar al teatre, a veure una obra divertida i amena de la qual gaudireu en família, amb la que us asseguro somriures, riallades i una hora de música i bon humor, afanyeu-vos perquè només us queden unes poques setmanes per a gaudir-ne!

Fa temps ressenyava aquest divertit àlbum il·lustrat d'Ilan Brenman, l’autor brasiler de diversos títols molt recomanables entre ells l’homònim d’aquesta representació: Les princeses també es tiren pets, una història que en clau d’humor, desafia els tòpics sobre la perfecció, massa sovint atribuïda als personatges reials. Si bé al conte apareixen la Ventafocs, la Blancaneu, i la Sireneta, l’adaptació que han fet des de El Replà es centra en la primera d’aquestes conegudes princeses i introdueix a la Reina del Mirall i el Príncep Blau. L’eix central segueix sent el llibre secret de les princeses, que roman amagat i on hi ha escrits tots els secrets de les princeses més famoses del món. La Reina del Mirall necessita trobar aquest llibre urgentment i fer saber al món que les princeses no són perfectes que també tenen defectes. Aquesta serà la seva venjança: del disgust es tornaran lletges, molt lletges i ella, per fi, serà la més bella del món, utilitzarà al Príncep Blau per aconseguir-ho i de tot plegat et plegat esdevindrà una esbojarrada aventura on al final queda demostrat que la perfecció no existeix i ni falta que fa.

Quan des de la companyia El Replà es van posar en contacte amb mi per fer-me saber que havien preparat aquest muntatge i convidant-me a assistir-hi, em va fer una mica de por, la història original és una de les meves preferides i tots sabem que en l'univers d'adaptacions literàries impera una majoria desafortunada, però tot i així vaig decidir anar-hi acompanyada d'un parell de lectores amb les quals podria contrastar opinions a posteriori i he de dir, que tant elles com jo vam coincidir en que calia fer-ne una bona ressenya!!

La versió que han preparat no distorsiona la història original, és més, han integrat magníficament els passatges extrets del llibre secret de les princeses, concretament el capítol que parla de les flatulències i problemes gastrointestinals diversos que aquestes joves pateixen. De manera que han respectat i s'han mantingut fidels a la proposta de Brenman, per la qual cosa els felicito.

M'agrada molt com interactuen amb el públic, des del primer moment els tres protagonistes conviden als espectadors a participar en l'acció, animant-los a cantar i demanant-los ajuda per a resoldre les endevinalles que un ànec molt fashion planteja per poder arribar a resoldre la recerca del llibre secret, us en deixo aquí un parell.



Una cosa petita com una rata i
que com un lleó guarda la casa


A voltes sóc clara, a voltes obscura
i no tinc dos dies igual figura.



El trio protagonista defensa fantàsticament bé el paper, però he de reconèixer que el Príncep Blau em va robar el cor, divertit, ballarí i cantaire tot i que un pèl presumit pel meu gust. I no puc obviar el mirall màgic, irònic i irreverent ens va fer riure a cor què vols amb les seves converses amb la Reina Malvada. I la Blancaneu amb la seva innocència i els seus peterronets es fica el públic a la butxaca.

Viu el teatre és una entitat que promou les arts escèniques de qualitat i innovadores per a nens i nenes amb l’objectiu d’apropar i facilitar la relació entre creadors/es i espectadors/es. Es tracta d’un projecte global d’exhibició de teatre per a nens i nenes de 0 a 12, amb una programació d’espectacles d’octubre a abril al Teatre Poliorama, Teatre CCCB i Teatre Romea, amb funcions els caps de setmana adreçats a les famílies i entre setmana, a escoles.

Resumint, aquest és un espectacle molt recomanable que us animo a descobrir acompanyats dels més menuts, un muntatge esplèndid que a més de fer-vos passar una estona fantàstica us donarà peu a parlar de l'absurda perfecció i altres estereotips obsolets encara massa presents avui dia, jo, sens dubte, en guardaré un magnífic record! ;)


Sílvia Cantos

2 comentaris:

  1. La setmana que ve fan aquesta obra al meu poble i et volia demanar si la veus adient per una nena de tres anys.
    Moltes gracies i felicitats pel blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ale,

      abans que res, gràcies per seguir el blog. Pel que fa a la teva consulta, jo penso que sí, que hi pots anar tranquil·lament, el muntatge que fan és molt visual, amb cançons i més que probablement la teva nena gaudirà molt de l'espectacle (i tu també!)

      Elimina