divendres, 24 d’octubre de 2014

Ressenya Ana y Froga, vol. 2. ¿Qué hacemos ahora?

Per Mireia Martínez

Títol: Ana y Froga, vol. 2. ¿Qué hacemos ahora?
Autor: Anouk Ricard
Edició: Barcelona: Blackie Books, 2014
Col·lecció: Blackie Little Books
Pàgines: 46
ISBN: 9788494258022
Nota: ♥♥♥♥♥

Aquesta tardor estem d’enhorabona!! L’editorial Blackie Books ens porta el segon volum de les divertides aventures d’Ana i Froga. Després de ¿Quieres un chicle?, que el gener de 2013 inaugurava la col·lecció infantil Blackie Little Books, ara ens arriba ¿Què hacemos ahora?

Anouk Ricard ha creat un univers particular i original en el qual l’Ana i els seus amics es mouen amb total llibertat. Una proposta perfecta per introduir als més petits en el món del còmic de la mà de: Froga, la granota bromista; Quique, el gat entremaliat i sarcàstic; Bubú, el gos saberut; i Cristóbal, el cuc rosa.

Aquest volum està format per una col·lecció de set històries curtes: El concurso, Tenis, El muñeco de nieve, La foto, El primo, La película i El lago. En elles, descobrirem les habilitats de l’Ana com a intrèpida fotògrafa; coneixerem al Jonathan, el cosí insolent del Quique; riurem amb les habilitats ballarines de la Froga i el Cristóbal; i ens divertirem amb la passió del Bubú pel tenis d’alt nivell. Petites aventures quotidianes que faran les delícies de nens i grans.

Amb només quatre pàgines per historieta, Anouk Ricard és capaç d’articular unes trames divertides, entranyables i gamberres. Cada historieta compta amb un colofó a doble pàgina que complementa, matisa o amplia l’argument amb una il·lustració lliure, prescindint de les vinyetes. Amb un to innocent i un humor intel·ligent, l’autora ens parla de l’amistat incondicional tenyida també, com és natural, de malentesos, pulles i retrets.

A nivell plàstic, Ricard es caracteritza per un dibuix fresc de línia fina. Fa ús de colors bàsics, saturats i intensos, que són emfatitzats pel blanc del paper, el qual té un paper actiu dins la il·lustració. El dibuix i el color estan acompanyats per una tipografia clara i infantil que és ideal per a primers lectors.

La sèrie d’Ana i Froga va començar a publicar-se a França l’any 2004, primer com a tira còmica en la revista Capsule Cosmique i després en format llibre. La bona acollida per part del públic i la crítica es tradueixen en tres nominacions al Festival d’Angoulême. Actualment, la col·lecció compta amb cinc volums publicats, per tant, tenim Ana i Froga per estona!


Mireia Martínez Bailón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada