dilluns, 1 de juliol del 2013

Ressenya Voldria que fossis tu

Títol: Voldria que fossis tu
Autor: Lorenza Bernardi
Traducció: Laia Font i Mateu
Edició: Fanbooks, 2013
Pàgines: 191
ISBN: 9788415745051
Edat: a partir de 14 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la fresca i lleugera, absolutament estiuenca, d’aquelles que coneixem com a crossover, és a dir, dirigida a un públic juvenil i alhora apta per a lectors adults. Una història d’amor adolescent amb banda sonora pròpia: Els Catarres.

Un missatge, una cançó, una bonica història d'amor. Què faries si per error rebessis un missatge d'un noi que no coneixes de res? La Bea, tímida i seriosa com és, no en té cap dubte: l'esborraria de seguida. Resulta, però, que el missatge parla del seu llibre preferit i no es pot resistir a la temptació de contestar. Entre ells dos comença així una correspondència intensa. Dia rere dia, la Bea descobreix que té un munt de coses en comú amb aquell noi misteriós. Mentrestant, però, a l'escola coneix l'Albert, insuportable. Li sembla que aquell noi no perd l'ocasió de deixar-la en ridícul i no hi vol tenir res a veure. Però el destí, ja se sap, juga males passades...

Un clar indicador del fet que les noves tecnologies formen part inherent de la nostra vida actual, és la gran quantitat d’històries que han començat gràcies a elles, ja sigui mitjançant SMS, correus electrònics o xats, qui no coneix algú que hagi tingut un enamorament fugaç o durador d’aquestes característiques? Aquest és, sens dubte, un dels punts forts d’aquesta història, la realitat transparent que l’autora ha sabut inserir-hi, aconseguint que el lector s’identifiqui amb els personatges i “es cregui” el que ens està narrant. D’altra banda, trobem que la música, especialment, la música dels Catarres pren força protagonisme en la història, aquesta jove banda que saltà a la fama gràcies a la “Jenifer” ha enamorat als joves amb la seva música divertida i encomanadissa.


Aconseguir que els joves llegeixen, passa en bona mesura, per captar el seu interès i, què pot interessar-los més que els sentiments i les vivències que experimenten en pròpia pell? Això és el que ha fet Lorenza Bernardi que, després de treballar de la banda de l’editorial diversos anys, s’estrena com autora amb aquest títol. «Voldria que fossis tu» es desenvolupa al llarg d’un curs escolar, és una narració molt atractiva, que enganxa al lector jove aconseguint que s’identifiqui i empatitzi ràpidament amb els personatges.

Fanbooks és el primer segell crossover només en català. Un nou segell actual i atent a les noves tendències, que presenta novel·les amenes, entretingudes i atractives. Lectures intergeneracional dirigides a un públic molt ampli, innovador i modern. Caldrà seguir les seves propostes de ben a prop!

Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. A mí em va agradar molt :) Et deixo l'enllaç de la meva ressenya, per si vols llegir-la. http://fadetaarual.blogspot.com.es/2013/07/resena-voldria-que-fossis-tu-lorenza_12.html

    Ens llegim!!

    ResponElimina