dijous, 4 de juliol del 2013

Ressenya Amor i Silenci

Títol: Amor i Silenci
Autor: Marc Freixas
Edició: La Comarcal Edicions, 2013
Pàgines: 56
ISBN: 9788495351470
Nota: ♥♥♥♥


Em costa molt ressenyar poesia, especialment per el gran respecte que hi professo, tot i així avui vull recomanar-vos un llibre deliciós, un recull de poemes de Marc Freixas que destaca per sortir-se del clixé més típic i construir una poesia genuïna, seriosa i de gran bellesa.

Algunes de les composicions presents en aquest volum estan bastides amb versos que estremeixen la consciència de país i societat del lector, poemes que evoquen el desig d’un món menys desigual on no hi hagi llàgrimes de fam ni de por. Freixas deixa veure el seu amor immens vers la seva terra, amb diverses referències a les quatre barres, el sentiment de nació és molt present en aquestes pàgines. En un moment històric com el que vivim, estrofes com aquesta són un complement perfecte per acompanyar la història dels esdeveniments.

«terra estimada,
Que et vull, et desitjo,
Et canto tot l’amor etern
En paraules que m’inspires.
I tot, entre silencis.»

En moltes ocasions, el profà desvirtua la poesia, precisament per el seu desconeixement, n’hi ha que pensen que només pot parlar d’amors romàntics, i justament aquesta és una de les raons per les quals he gaudit de la proposta que us recomano, precisament perquè s’escapa de l’estètica més romàntica i ensucrada, per declarar el seu amor a la terra. I no només de poemes a la pàtria es forma aquest recull, en absolut, en Marc fa poesia de la poesia i amb uns preciosos versos confessa el seu amor sincer i incondicional al bell art de la lírica.

«Dedicaria les vint-i-quatre hores del dia a estimar-te sense límits.
No puc entendre la vida sense tu...,
Sense la teva presència majestuosa,
El teu bell encant»

Com veieu, amb aquest llibre gaudireu d’una poesia que s’allunya de clixés estètics i mètrics, per presentar-se autèntica, senzilla i natural, recollint l’essència de la poesia: la bellesa de la paraula. Us recomano assaborir-la amb calma, pal·ladejant-la i gaudint-la tranquil·lament, com bé diu el seu autor...

«La paraula és un homenatge al silenci amb música de fons»


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada