dimarts, 16 de juliol del 2013

Ressenya La pilota Japler

Títol: La pilota Japler
Autor: Jordi Cervera
Il·lustracions: Francesc Rovira
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 208
ISBN: 9788468308395
Edat: de 10 a 12 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una proposta de lectura per fer més interessant l’estiu dels joves lectors, un llibre farcit d’aventures i una mansió misteriosa que amaga secrets  aterridors.

«Hola. Em dic Abril i tinc un germà més gran que es diu Biel i que, a més, és un monstre que no deixa d'amargar-me l'existència. M'agradaria explicar-te què va passar aquelles vacances d'estiu, que em pensava que serien un desastre, i van acabar sent una aventura fantàstica. Però més val que t'expliqui aquesta història amb calma i sense deixar-me res…»

La protagonista d’aquesta història ens presenta una situació que hem viscut moltes noies...l’enamorament desmesurat i inconvenient d’una amiga envers el seu germà gran, sobretot tenint en compte que aquest sembla dedicar-se professionalment a fer-li la punyeta. Però no us penseu que el llibre tracta només d’aquesta relació fraternal, en absolut hi ha molt més que això, una interessant reflexió sobre la importància del treball en equip, l’amistat i la confiança són el rerefons de les peripècies que viuen aquesta colla d’amics. A més, aquesta és una lectura molt recomanable, especialment ara que ens trobem de vacances estivals, doncs precisament en aquesta època es desenvolupa la narració, fet que facilita que els lectors s’hi identifiquin.

Jordi Cervera es declara un lletraferit des de sempre, periodista de professió, fortament vinculat a la cultura, el podem escoltar habitualment a la ràdio o llegir els seus textos en publicacions periòdiques, com a escriptor ha publicat novel·la i poesia i ha rebut diversos reconeixements com el premi Edebé de literatura juvenil amb el títol «La mort a sis vint-i-cinc», en poques paraules un valor segur a l’hora d’escollir un llibre.

Ja sabeu, una lectura refrescant que conjura tots els ingredients necessaris per esdevenir un èxit per als lectors!

Llegeix aquí el primer capítol 


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada