dimecres, 17 de juliol del 2013

Ressenya Que l'amor ens salvi de la vida

Títol: Que l'amor ens salvi de la vida
Autor: David Escamilla
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 358
ISBN: 9788424646219
Edat: de 14 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una novel·la que narra una deliciosa història d’amor i humanitat, de gran bellesa que emocionarà als lectors. Un títol apte per a joves i grans, allò que ara en diem un crossover!

L’Elena té 19 anys i acaba de convertir-se en becària del televisiu “El show de Luca”, amb un jove presentador de 30 anys amb fama de trencacors. Amb aquesta nova feina la seva vida farà un gir radical en tots els sentits i per més que intentarà mostrar-se distant i reservada des del primer dia amb el seu cap, acabarà descobrint que rere la seva frívola aparença s’hi amaga un home sensible i fràgil del qual s’enamora irremeiablement.

Com va explicar l’autor a la presentació del llibre, aquesta novel·la publicada vint anys després del seu primer treball, està inspirada en un vers del poeta Neruda «Ja que res ens salvarà de la mort, com a mínim que l’amor ens salvi de la vida», que és alhora una part del títol i també, una magnífica síntesi de la seva història.

M’ha encantat la facilitat amb la qual el David descriu les emocions dels seus personatges, ho fa amb un domini absolut de la narració, aconseguint transmetre al lector les mateixes sensacions que aquests experimenten arribant a enlairar-lo o apesarar-lo amb la lectura. A més ho fa tot convidant-nos a acompanyar els protagonistes en una ruta per alguns dels punts més màgics d’Europa, des d’El laberint d’Horta de Barcelona al Covent Garden de Londres, passant per el museu d’Orsay, el cementiri protestant de Roma o la porta de Brandenburg de Berlín, com veieu una selecció d’emplaçaments digne d’una gran història.

Que ningú es deixi enganyar per les aparences, tot i que certament aquesta és una novel·la molt femenina, no faria mal a cap home que decidís capbussar-se en les seves pàgines, ben al contrari! I tampoc té un registre concret d’edat, tot i que no tinc cap mena de dubte que adolescents i joves se n’enamoraran, aquesta lectura captivarà amb igual passió a lectors adults. Una trama ben construïda amb uns personatges tridimensionals, que respiren i senten; amor i amistat, glamour, bon humor i molta màgia, sumeu-ho tot plegat i us trobareu amb una novel·la fresca i emotiva que degustareu amb plaer.
Amb una impressionant trajectòria als mitjans, David Escamilla ha treballat en premsa, ràdio, televisió, ha publicat diversos treballs musicals, ha fet una incursió al cinema i ha publicat una quarentena de llibres. Ha vist la seva feina reconeguda a les diverses disciplines amb premis i mencions, així com una magnífica acollida per part del públic i, naturalment la novel·la que us recomano avui segueix aquest nivell de qualitat al que l’autor ens té acostumats, ha teixit una història d’amor plena de girs i sorpreses, dificultats i obstacles, tendresa i bon humor, que ens ensenya que sempre val la pena pujar a la muntanya russa de l’amor, malgrat puguem sortir-ne amb alguna esgarrinxada, sens dubte el viatge valdrà la pena, exactament el mateix que la lectura d’aquest llibre!




Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada