dimarts, 25 de novembre del 2014

Ressenya L'Endrapasomnis

Títol: L’Endrapasomnis
Autor: Michael Ende
Il·lustrador: Annegert Fluchshuber
Edició: Joventut, 2014
Pàgines: 28
ISBN: 9788426141781
Edat: de 6 a 9 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano la reedició d’un d’aquells títols imprescindibles, d’un reconegut autor de literatura infantil i juvenil com és el gran Michael Ende, un àlbum il·lustrat que ajuda als nens i nenes que tenen por a l’hora d’anar a dormir.


Tenir por als malsons ja és terrible per a tots els nens; doncs imagina per a una princeseta que es diu Dormissona i que viu al País de la Bona Son, on els seus habitants creuen que dormir bé és la cosa més important de totes les coses que es fan i es desfan. El rei del País de la Bona Son decideix viatjar pel món en la recerca d'un remei contra els malsons de la seva filla. 

No són pocs els llibres que utilitzen el tema de la por a la foscor com excusa en una història dirigida al públic infantil, n’apareixen constantment, però és important no oblidar els que tot i no ser nous, assoleixen l’objectiu: oferir una bona història on l’aprenentatge o la moralina quedi diguem que dissimulada, el més important és que els petits lectors i oients gaudeixin amb la narració, per tant si aquesta s’estructura amb un to alliçonador no funcionarà. Sovint em trobo llibres que fallen en aquest sentit, per això és una gran alegria assabentar-se de la notícia de reedicions de títols fantàstics com aquest Endrapasomnis, publicat originalment l’any 1986 i que ara l’editorial Joventut ens acosta de nou.

Realment la literatura infantil viu un gran moment actualment, amb una producció d'obres de gran qualitat, amb una colla d'autors i il·lustradors magnífics que s'aboquen en cadascun dels seus projectes i, per descomptat, compten amb el suport d'editorials que cuiden al detall les edicions oferint així, llibres preciosos que enamoren als lectors. Però també és cert que la literatura infantil i juvenil compta ja amb alguns clàssics imprescindibles que els petits i joves lectors, haurien de descobrir, noms com Maurice Sendak, Adela Turín, Leo Lionni, Arnold Lobel o el mateix Michael Ende.

Michael Ende és un autor de referència amb títols arxiconeguts com són La Història Interminable i Momo. Al llarg de la seva trajectòria, l’alemany va rebre múltiples reconeixements a la seva obra i va veure traslladats a la gran pantalla algunes de les seves obres més emblemàtiques. Traduït a 40 llengües, com deia a l’inici, és un autor imprescindible.

Sílvia Cantos 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada