dijous, 6 de novembre del 2014

Ressenya Akuratus2

Per Mireia Martínez

Akuratus2
Títol1: + Pieza de madera y globo +
Títol2: + Columpio y chupete +
Autor: Martin Baltscheit
Il·lustrador: Ulf K
Edició: Lóguez Ediciones, 2014
Pàgines: 30
ISBN1: 9788496646995
ISBN2: 9788494230509
Edat: a partir de 2 anys
Nota: ♥♥♥♥


Sóc de l’opinió que el còmic pot ser una molt bona opció per a l’etapa pre lectora dels infants pel seu llenguatge seqüencial i sintètic basat en la imatge. Per aquest motiu, descobrir aquesta proposta de Lóguez em fa especial il·lusió!

L’Akuratus és un simpàtic robot blau de dos anys que arriba a la Terra en el seu coet. A partir d’aquí, se’ns presenten unes històries senzilles, plenes de tendresa, amb les quals l’Akuratus descobreix el món a través de l’experiència.

Petits aprenentatges que afronta com ho faria un infant de dos anys, amb intuïció i curiositat. Cada volum conté dues històries, cadascuna de les quals gira al voltant d’un objecte concret: un gronxador, un xumet, un joc de construcció de fusta i un globus. Esbrinar el veritable sentit i funcionalitat de cada element esdevé un repte per a l’Akuratus. Són objectes i situacions reconeixibles per als més petits que els permetran seguir el fil de la historieta amb l’ordre seqüencial propi del còmic.

Amb una gamma cromàtica de tons pastels, les il·lustracions són dolces i expressives. Tot i que cada vinyeta va acompanyada d’un text breu, una frase que complementa la il·lustració, la història podria funcionar sense mots perfectament.

L’Akuratus és un personatge entranyable i eixerit que de ben segur conquistarà als petits lectors amb el seu somriure i la seva innocència. Cada conte acaba amb el petit robot muntat al seu coet de camí a casa seva. Esperem que torni aviat a la Terra per a oferir-nos nous descobriments!

Aquí pots fer un tastet del primer volum i del segon.


Mireia Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada