dijous, 20 de març del 2014

Ressenya Diables!


Títol: Diables!
Autor: Susana Peix
Il·lustrador: Sebastià Serra
Edició: El Cep i la Nansa, 2014
Pàgines: 36
ISBN: 9788492745920
Edat: de 4 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un conte que reuneix en un sol volum: una història entranyable, fantàstiques il·lustracions farcides de bon humor i unes activitats complementàries per allargar la diversió!

El protagonista, en Cueta, un diable molt petit, va sentir l'olor de sofre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por.

El Cep i la Nansa estrenen una nova col·lecció amb aquest títol, a posteriori n’apareixeran d’altres que recolliran tots els balls que surten a les festes majors. Aquest primer es centra en el ball dels diables, personatges tan fascinants com inquietants com ho és el foc mateix. Són molts els nens i nenes que temen als diables, us asseguro que després de llegir aquest conte, la seva visió d’aquests personatges serà molt diferent! Us ho diu una que de petita temia tant als diables com a l’home del sac ;-)  M’encanta el plantejament de la història, ja que agafa elements comuns que a molts infants inquieten, com ara el soroll de les carretilles en explotar o les guspires de foc que escampen les maces i ceptrots i ens els mostra com el que són, una festa, un divertimento per a grans i petits que aporta alegria, llum i color a les festes majors.

Una història tan divertida  com la que ens regala la Susana necessitava d’unes il·lustracions a l’alçada i, certament, no se m’acut un complement millor que la col·lecció de personatges i escenes elaborades per en Sebastià Serra, amb el mateix estil humorístic i carregades de detalls que permeten una segona i posteriors lectures a la recerca de nous detalls.

Fins aquí ja m’havia convençut que es tractava d’una proposta molt interessant i recomanable, però els autors no s’han conformat amb això i, ens regalen un plus d’entreteniment i diversió oferint-nos un seguit d’activitats amb les quals els nens podran aprendre paraules del diccionari diabòlic, saber una mica més d'aquests personatges gràcies a la diablepèdia, endinsar-se en el món de les manualitats amb el taller "Fem una maça de diable" i pintar el Llucifer, la Diablessa, el Diable i la coberta del llibre perquè després la puguin retallar i penjar-la on vulguin. Per tant, aquest conte esdevé una petita joia que, de cap manera, podeu deixar de tenir a casa!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada