dimecres, 12 de març del 2014

Ressenya Chocolate


Títol: Chocolate
Autor: Marta Chaves
Il·lustrador: Marta Chaves
Edició: Destino Infantil, 2014
Pàgines: 32
ISBN: 9788408123842
Edat: de 5 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
XXXIII Premi Apel·les Mestres


Avui us recomano un àlbum il·lustrat que ens transporta amb les seves pàgines a un màgic viatge a través de la història del cacau, senzillament deliciós!

De la mà de la Dorotea viatgem des d’una bonica ciutat empedrada fins al més profund de la selva, en un recorregut farcit de sabors i aromes, gràcies als pastissos de la senyora Menta. Chocolate també planteja un viatge ambiental, des dels paisatges urbans, inspirats en el disseny i l’arquitectura modernista, fins als escenaris exòtics i exuberants de la jungla, que beuen de l’art precolombí. Fonent-se així, en un de sol, dos llenguatges llunyans.
«Quizá el chocolate es arte de magia y sólo se obtiene 
con extraordinarios hechizos y pócimas.»

L’autora i il·lustradora ens convida a descobrir la història de la xocolata amb aquesta història, amb un text breu que trobo un pèl fluix de contingut la protagonista mostra al lector l’origen d’aquest elixir que pràcticament a tothom sedueix amb els seus aromes, per contra en les il·lustracions s’hi llegeix una força expressiva magnífica, es coneix la passió i el domini de la valenciana per aquest art i les pàgines d’aquest àlbum constitueixen una col·lecció d’imatges de gran bellesa plàstica.

El jurat va destacar de la obra, la invitació a la fantasia, al viatge, la història i el fet d’haver unit dos móns aparentment molt llunyans. El Premi Destino Infantil – Apel·les Mestres, és el de més llarga tradició en el seu gènere, recordem que va celebrar-se la primera edició l’any 1981.
Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada