dimarts, 18 de març del 2014

Ressenya Aventures sense sortir de casa


Títol: Aventures sense sortir de casa
Autor: Núria Albertí
Il·lustrador: Cristina Losantos
Edició: Animallibres, 2012
Pàgines: 208
ISBN: 9788415095309
Edat: de 7 a 10 anys
Nota: ♥♥♥♥

Avui us recomano un recull de poesies infantils escrites amb versos amables que narren aventures en les que molts lectors s’hi veuran reflectits.

Qui diu que per passar-ho bé cal anar gaire lluny? Qui diu que per jugar s’ha d’esperar al juny? No necessites que el sol faci la seva aparició. A casa et cal, només, la teva imaginació!

Heus aquí una mostra de com, amb l’habilitat necessària, podem trobar poesia a tot arreu, Núria Albertí ens regala una col·lecció de poemes carregats de bellesa simbòlica, que faran somriure a petits i grans en descobrir-se a sí mateixos com a protagonistes de les aventures que amb pocs versos desgranen aquests poemes. Qui no ha jugat amb els cosins, a casa els avis i gaudit fent tot allò que els pares no permeten? Llits antics, banyeres, tovalloles, còmics, ulleres o cabassos esdevenen protagonistes.

«M’agrada comprar al mercat
Portant el cabàs a l’àvia.
Tot ho duu classificat,
Jo la considero sàvia.

De palla, gran, tot trenat,
Jo l’hi porto fins a plaça.
Però, quan el té carregat,
Jo no puc ni fer una passa!»

D’aquest recull m’agrada especialment el fet que l’autora hagi estat capaç de poetitzar sobre fets i objectes quotidians, cosa gens senzilla, que conviden als lectors a capbussar-s’hi i aconsegueix que els adults que acompanyem la lectura dels més petits ens retrobem amb vells i dolços records. El treball de Cristina Losantos amb un estil informal i divertit acompanya amb encert els poemes fent del conjunt un volum molt bonic i entranyable sincerament molt recomanable.


Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada