dijous, 16 de maig del 2013

Ressenya La gota gorda


Títol: La gota gorda
Autor: Juan Villoro
Il·lustrador: Patricia Metola
Edició: SM, 2013
Pàgines: 26
ISBN: 9788467551068
Edat: A partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un llibre molt especial, un àlbum il·lustrat entranyable que narra l’immens desig d’un pare de protegir la seva filla davant de tot.

Max Maximus era l’únic gegant del poble. Des de la seva alçada podia veure l’oceà. Ningú al poble havia anat al mar. En Max els parlava de vaixells, velers, transatlàntics i xarxes plenes de peixos. En Max era el pare de la Mini Maria, una nena molt espavilada, de brillants ulls color cafè. Ella volia conèixer el mar, però com podria fer-ho si el seu pare no podia pagar cap allotjament. 

Aquesta història va sorgir en un moment terrible com va ser el terratrèmol que va sacsejar Xile l’any passat, l’autor es trobava al país en un congrés de literatura infantil i va notar com un sentiment de protecció creixia dins seu, l’instint del pare segons les seves paraules «va sortir una història sobre l’anhel de protecció d’un pare que es creu un gegant i sobretot és una història sobre els límits d’aquesta protecció. Hi ha un moment en que el pare ha de reconèixer que no és omnipotent.»

Una història de gran tendresa que emocionarà a grans i petits, escrita amb el cor és una aposta guanyadora per compartir amb els més petits, un títol que reforçarà la connexió natural que s’estableix entre un pare i la seva filla, i és que quina nena no ha vist al seu pare com a un súper heroi capaç de tot? 


Menció especial a les il·lustracions de Patricia Metola que acompanyen la història, amb el seu estil personal i inconfusible la madrilenya ha creat unes il·lustracions de gran bellesa i carregades d’emoció, amb una paleta essencialment de tons terrossos que s’omple de llum i color quan apareix la petita Maria. 

Us recomano una passejada per el bloc d’aquesta dissenyadora i il·lustradora i gaudiu del seu treball. 
 

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada