diumenge, 14 d’abril del 2013

Selecció de lectures per 4 a 8 anys per regalar aquest Sant Jordi




                                                                                       © Foto by Jennol


Com deia en l’anterior entrada i pensant (i frisant!) que Sant Jordi és gairebé a tocar, avui us vull presentar una selecció de llibres ideals per regalar a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys, aquesta és per mi una de les èpoques claus en la formació d’un futur lector, ja que és el moment per enamorar-los de la lectura, els hem de mostrar com de màgica i fantàstica pot ser una estona en companyia dels llibres. La possibilitat de descobrir un munt d’aventures en llocs inexplorats, conèixer personatges divertits, simpàtics, trapelles, dolentots, de totes mides, colors i caràcters!

Una de les claus a l’hora d’encomanar aquesta passió per la lectura és indubtablement, la tria d’un bon títol, per això la selecció que us presento, és una tria acurada d’entre les novetats aparegudes els darrers mesos, que us garanteixo són magnífiques històries, recomanables totes elles. La lectura és una de les activitats que més pot enriquir la vida dels nens i nenes, així que us animo a fer una ullada a la següent llista i escollir-ne algun per regalar.

Regaleu llibres, formem lectors, feliç Sant Jordi a tothom!!!

Sílvia Cantos


Títol: En Tomàs i les paraules màgiques
Autor: Ricardo Alcántara
Il·lustrador: Gusti
Edició: Baula,
Pàgines: 40
ISBN: 9788447925445
Edat: A partir de 5 anys

En Tomàs i la seva millor amiga, la pilota, sempre estan junts. Passejant pel camp, troben un soldat de plom que s’uneix a les seves aventures. Un dia, però, el soldat fa un comentari desafortunat a en Tomàs que el fa posar molt trist. Com s’ho farà, el soldat, per arreglar la situació?


 
Títol: Sorra a les sabates
Autor: Pep Molist
Il·lustrador: Maria Espluga
Edició: Bambú, 2013
Pàgines: 24
ISBN: 9788483432358
Edat:  A partir de 5 anys

Avui és el dia. La Maria per fi s'ha quedat sola a la biblioteca i està decidida a fer el mateix que fan els seus germans: ficar-se dins d'un llibre. Però aviat s’adonarà que és més complicat del que es pensava. O potser molt més senzill del que s'imagina... Un conte meravellós sobre la màgia de la lectura i el poder de la imaginació.



Títol: La Tània i les tortugues
Autor: Muriel Villanueva
Il·lustrador: Ona  Caussa
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788466131827
Edat: De 6 a 8 anys

La Tània està enfadada amb el pare perquè no li vol comprar una tortuga. Però, després d’una visita a un centre de recuperació d’amfibis i rèptils, la nena comprèn que val més que els animals visquin en llibertat, en el seu entorn natural.

Aquí un tastet del llibre

 

Títol: Fidel a l’ampolla
Autor: Mar Pavón
Il·lustrador: Roger Olmos
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 52
ISBN: 9788468308258
Edat: de 6 a 8 anys

En Fidel és un nen que viu dins una ampolla. La seva família, com és lògic, el vol treure tant sí com no, però la cosa no és tan fàcil. Pel que sembla, l’ampolla i en Fidel són inseparables... O no? La visita a una doctora experta en tractar casos com el d’en Fidel dissiparà els seus dubtes, i de quina manera!

Aquí un tastet del llibre


Títol: El mocador màgic
Autor: Joan González i Ma José Moya
Il·lustrador: Agnès Capella
Edició: Salvatella, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788484127369
Edat: A partir de 5 anys

En moments difícils, els pares poden trobar complicat explicar als fills una malaltia. Aquest conte els pot servir com una eina per apropar-se a ells, explicar-los el que està passant i el que passarà en els propers mesos. El relat està escrit des del punt de vista infantil, amb sensibilitat i optimisme, i exposa les situacions difícils d’una manera delicada i dolça, fàcils d’entendre per als nens i també per als adults.





Títol: La funció
Autor: Enrich Lluch
Il·lustrador: Marta Montañá
Edició: Animallibres, 2012
Pàgines: 24
ISBN: 9788415095705
Edat: A partir de 4 anys

S’acosta la festa de fi de curs serà i la professora explica als seus alumnes que han de preparar un festival, recitaran poemes, representaran una obra de teatre i es disfressaran amb vestits fets de paper, els nens i nenes estan molt emocionats!



Títol: Que em sents, Aran?
Autor: Jaume Cela
Il·lustrador: Mar Cerdà
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 128
ISBN: 978466131896
Edat: Entre 7 i 9 anys

Cada dia, quan la mare està estirada al sofà descansant, en Llorenç se li acosta al melic per parlar amb l’Aran, el seu germà, que encara no ha nascut. En Llorenç li parla de tot el que li sembla important, li assegura que tots l’esperen i l’estimaran molt. I sobretot li remarca que li deixarà totes les seves joguines menys el cotxe de bombers.

Aquí un tastet del llibre



Títol: El viatge secret
Autor: Joan Manuel Gisbert
Il·lustrador: Mariona Cabassa
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 64
ISBN: 9788447926268
Edat: A partir de 5 anys

La Júlia veu que la seva mare parla a l’Emili, el germanet que té a la panxa i que naixerà aviat. Li vénen ganes de dir-li coses i, sobretot, de parlar-li d’un somni meravellós que ha tingut. Té a veure amb el més secret i fantàstic dels viatges. I, gràcies a la Júlia, l’Emili també el podrà fer. És una 
història preciosa, plena de tendresa, íntima i universal al mateix temps.



Títol: No som els tres porquets
Autor: Elisenda Roca
Il·lustrador: Cristina Losantos
Edició: Bambú, 2012
Pàgines: 48
ISBN: 9788483431979
Edat: A partir de 7 anys

Si el que vols és millorar, tot es pot solucionar. El que llegiràs aquí t’indicarà el bon camí. Una divertida història de tres germans força marranets.

Aquí un tastet del llibre



Títol: La bruixa de Cadaqués
Autor: Miquel Berga
Il·lustrador: Lluís Farré
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788466131926
Edat: De 6 a 8 anys

La bruixa de Cadaqués, cada vegada que apareixia, feia bufar una tramuntana terrible. I, llavors, ningú no podia sortir de casa. Un dia, els gats, farts de patir, van anar a veure el senyor Dalí, el pintor dels bigotis llargs, que va tenir una idea genial per desempallegar-se d’aquella bruixa bruixota.

Aquí un tastet del llibre




Títol: Un misteri molt magnètic
Autor: Antonio G. Iturbe
Il·lustrador: Alex Omist
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788468308449
Edat: de 6 a 9 anys

L’Inspector Sito, detectiu famós arreu del món pel seu enginy i per la seva afició a la truita de patates, treballa incansablement al Departament de Casos Estranys, Misteriosos i Superdifícils amb l'ajuda del sergent xinès Mai Tinc-Po.

Aquí un tastet del llibre



Títol: La festa monstruosa
Autor: Carles Cano
Il·lustrador: Paco Giménez
Edició: Animallibres, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788415095354
Edat: A partir de 6 anys

Al tenebrós País dels Monstres falta color, tot és gris, blanc i negre, amb alguns tocs sangonosos de vermell. Però la mare d’Urk, el més bèstia dels monstres petits, descobreix una manera senzilla i ràpida d’acolorir el país. Vols descobrir-la?

Aquí un tastet del llibre




Títol: La Caputxeta forçuda
Autor: Vivim del Cuentu
Il·lustrador: Albert Vitó
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447926671
Edat: A partir de 5 anys
Títol: La rateta que llegia a l’escaleta
Autor: Vivim del Cuentu
Il·lustrador: Marta Munté
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447926688
Edat: A partir de 5 anys


A Contes Desexplicats trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors. Escrits amb lletra lligada per facilitar la lectura als més petits.



2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per incloure-hi "El mocador màgic", Sílvia. Tens un gran blog. Et vaig seguint.

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu per seguir-lo, sempre és un plaer saber que el que fas té una bona acollida :)

    ResponElimina