dijous, 18 d’abril de 2013

Selecció de lectures per 10 a 14 anys per regalar aquest Sant Jordi                                                                  © Foto by Don Bosco


Seguint amb la sèrie d’entrades dedicades a oferir-vos un bon ventall en el qual poder realitzar una bona tria de cara al proper Sant Jordi, avui us vull presentar una selecció de llibres ideals per regalar a nois i noies d’entre 10 i 14 anys, una perillosa etapa en la formació definitiva del bon lector, ja que és aquí és on molts es perden, un efecte més de l’adolescència, habitualment el que supera aquest període com a lector habitual, rarament deixa de ser-ho un cop adult, per tant, més que mai, una bona tria dels títols a llegir és absolutament necessària, tenint en compte quins són els seus interessos.

Igual que en les anteriors propostes, la selecció que us presento avui, és una tria acurada d’entre les novetats aparegudes els darrers mesos, que us garanteixo són magnífiques històries, recomanables totes elles. Fem possible que els nois i noies tinguin al seu abast lectures interessants que els atrapin i es capbussin en les històries esdevenint definitivament lectors, així doncs, us animo a fer una ullada a la següent llista i escollir-ne algun per regalar.

Regaleu llibres, formem lectors, feliç Sant Jordi a tothom!!!

Sílvia Cantos


Títol: L’extraordinari enginy parlant del professor Palermo
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Traductor: Ferran Gibert
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 216
ISBN: 9788424647650
Edat: A partir de 10 anys
5è Premi La Galera Joves Lectors

Al principi del segle XX un nen orfe assisteix a un espectacle impressionant: un mag ventríloc fa parlar i moure's el seu nino metàl·lic. Però el nen sospita que amb la màgia no n'hi ha prou per explicar aquest extraordinari fenomen. I així, entrant en contacte amb el Professor Palermo, el mag, viurà la millor aventura que un nen pot imaginar: ser espectador privilegiat de la història de tot un segle. Però també haurà de pagar-ne un preu molt alt...Títol: Molsa
Autor: David Cirici
Il·lustrador: Esther Burgueño
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 168
ISBN: 9788468308975
Edat: A partir de 10 anys
Premi Edebé de Literatura infantil

Molsa és un gos que, sense entendre el perquè de les guerres, ha vist com la seva llar i la família amb qui vivia desapareix en caure una bomba que ho destrueix tot. Entre les runes, busca sense èxit els seus dos nens, la Janinka i en Mirek. Però tot i que fuig per salvar la vida, i va passant per desventures i amos de la més variada condició (un circ de feres, un camp de concentració…), la sensació de pèrdua no desapareix i continua buscant en cada olor els seus nens… I si potser es van salvar del bombardeig?

Aquí un tastet del llibreTítol: Sherlock, Lupin i jo. Últim acte al teatre de l’òpera
Autor: Irene Adler
Edició: Estrella Polar, 2013
Pàgines: 270
ISBN: 9788415790013
Edat: A partir de 10 anys

Un misteriós assassinat trastorna el món de la lírica. Sherlock, Lupin i Irene tenen una cita a Londres. Però Lupin no apareix, el seu pare ha estat empresonat, se'l acusa de robar i matar a Alfredo Santi, secretari del gran compositor Giuseppe Barzini. Els tres joves hauran d'investigar per aconseguir atrapar al verdader culpable, però abans els tocarà salvar a la cèlebre soprano Ofèlia Merridew.
Títol: El doctor Proctor y los polvos tirapedos
Autor: Jo Nesbo
Traductor: Cristina Gómez
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 221
ISBN: 9788424642914
Edat: a partir de 10 anys

Hi havia una vegada una princesa que vivia en un palau envoltat d’un jardí enorme, amb tot de roses i orquídies precioses. Però aquesta és una història que no té res a veure amb la nostra, perquè la nostra va de pets. I no precisament de pets que un es tira mig d’amagat perquè ningú no se n’adoni. No, no. Aquí estem parlant de pets que ressonen com trets de canó; pets capaços d’estripar els pantalons més resistents i que envien els nens i nenes pels aires. I aquesta història també tracta d’uns bessons malvats, d’una rata d’aigua de Mongòlia, d’uns flams llarguíssims i d’una serp constrictora encara més llarga. Però sobretot tracta del que passa quan en Bolet, un nen esquifit amb els cabells vermells com un tomàquet, es trasllada a l’avinguda dels Canons i coneix la Lise i un científic boig però no del tot, un matí assolellat, poc abans del 17 de maig, la festa nacional de Noruega.Títol: La pilota Japler
Autor: Jordi Cervera
Il·lustrador: Francesc Rovira
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 208
ISBN: 9788468308395
Edat: A partir de 10 anys

Hola. Em dic Abril i tinc un germà més gran que es diu Biel i que, a més, és un monstre que no deixa d'amargar-me l'existència. M'agradaria explicar-te què va passar aquelles vacances d'estiu, que em pensava que serien un desastre, i van acabar sent una aventura fantàstica. Però més val que t'expliqui aquesta història amb calma i sense deixar-me res…

Aquí un tastet del llibreTítol: La gran aventura de Marvin James
Autor: Elise Broach
Traductor: Armand Carabén
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 316
ISBN: 9788424640880
Edat: A partir de 10 anys

La història de la sorprenent amistat entre un escarabat amb gran talent per la pintura i un nen solitari d'onze anys. Quan a en James (el nen) li regalen una ploma i tinta, i en Marvin (l’escarabat) comença a utilitzar-lo per fer còpies perfectes de grans gravats de Dürer, tothom creu que és en James qui té un increïble talent. Dissortadament, aquesta informació cau en mans d'una banda de falsificadors d'art... i aquí és on l'aventura es torna trepidant!Títol: No em ratllis
Autor: Flavia Company
Il·lustrador: Luci Gutiérrez
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 192
ISBN: 9788466132022
Edat: A partir de 12 anys

Què faries si se t’enganxessin els llençols i no te’ls poguessis desenganxar? Creus que podries enfilar-te per les parets si estiguessis de molt bon humor? Quina mena de roba et posaries si haguessis nascut amb la flor al cul? Llegeix aquests microrelats i et faràs un tip de riure amb les peripècies dels alumnes de l’institut de Fanals, i amb les d’alguns altres personatges una mica estrafolaris, que et faran veure el món d’una manera diferent de l’habitual. 91 microrelats en cada un dels quals s’utilitza una frase feta en sentit literal, cosa que provoca efectes sorprenents. 

Aquí un tastet del llibreTítol: Maravillas
Autor: Brian Selznick
Traductor: Ana H. de Deza
Edició: SM, 2012 / Cruïlla, 2012
Pàgines: 638
ISBN: 9788467557022
Edat: a partir de 10 anys

En Ben i la Rose voldrien tenir una vida diferent. En Ben enyora un pare a qui mai no va arribar a conèixer. La Rose esta fascinada per una actriu misteriosa de la qual col·lecciona fotografies i notícies. Quan en Ben troba, a l'habitació que havia estat de la seva mare, una pista que podria portar-lo fins al pare, i la Rose es fixa en un titular de diari que li crida l'atenció, cadascun d'ells s'embranca en una recerca desesperada. A primera vista, la història d'en Ben i la de la Rose semblen dues trames independents; la d'ell explicada només amb paraules i la d'ella, només amb dibuixos. Però a mesura que el llibre avança, les dues històries s'entrellacen, es fonen i es converteixen en una de sola, en un relat sobre l'amistat, la vida, l'univers... i altres meravelles.

  
Títol: Jan Plata. La crida dels pirates
Autor: J.L. Badal
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 184
ISBN: 9788424647490
Edat: a partir de 10 anys
Premi Josep Maria Folch i Torres 2012

En Jan Plata és un nen somiador, devorador de llibres de nàutica, que viu en una caseta de la platja amb la seva mare. No se sap res del seu pare, i no té cap resposta a les seves preguntes. A la casa hi ha una campana daurada que li han prohibit tocar. Quan un dia, frustrat, en Jan trenca aquesta regla, la seva vida canviarà per sempre i iniciarà una aventura màgica i inesperada, un viatge iniciàtic en el qual coneixerà un munt de criatures i personatges... però, sobretot, coneixerà el seu pare i el valor de l’amistat i la camaraderia.Títol: La crònica del foc
Autor: John Stephens
Traductor: Carles Andreu i Carme Villalba
Edició: Estrella Polar, 2013
Pàgines: 464
ISBN: 9788415697336
Edat: A partir de 12 anys

Tot i que la Kate, en Michael i l’Emma es van enfrontar a en Magnus l’Infame, no van aconseguir cap pista d’on eren els seus pares, desapareguts molts anys enrere. Quan els parlen d’un mapa d’un lloc misteriós que podria ser la clau per trobar-los, veuen el cel obert, però la Kate té cada dia una relació més estreta amb el Llibre del Temps i queda atrapada en el passat. Aleshores se submergiran en una perillosa aventura plena de riscos i desafiaments per intentar dominar la força dels Llibres de l’Origen. Si ho aconsegueixen, en tindran prou amb això per salvar-se?

Títol: L’edat del lloro
Autor: Gisela Pou
Il·lustrador: Francisco Ruizge
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 208
ISBN: 9788468308371
Edat: a partir de 12 anys

Mai no hauria pensat que cinquanta minuts de silenci fossin tan llargs. Però no diré ni piu, el senyor Vallès se n'atiparà, i la mama es convencerà que anar al psicòleg no serveix de gran cosa. La culpa és de la mama. Se li ha ficat al cap que necessito ajuda. La Rita està trista, la Rita no parla, la Rita està desmotivada, la Rita està estranya. Però el meu únic problema, el que m'ha canviat la vida, és que tinc un germà famós que s'ha convertit en l'ídol de milers de adolescents i jo ja no puc més.

Aquí un tastet del llibreTítol: Els miralls venecians
Autor: Joan Manuel Gisbert
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 136
ISBN: 9788447915873
Edat: A partir de 12 anys

Un jove estudiant napolità de final del segle XVIII arriba a Pàdua amb la intenció d’estudiar temes històrics. L’atzar farà que s’hagi d’hostatjar en una casa annexa a un vell palau abandonat des de fa anys. La curiositat que aquest palau li desperta el durà a fer incursions, en les quals descobreix la misteriosa història de l’última habitant del palazzo.

Títol: L’exèrcit de les Tenebres
Autor: Jordi Cortés
Il·lustrador: Xavier Monturiol
Edició: Estrella Polar, 2013
Pàgines: 388
ISBN: 9788415697312
Edat: A partir de 12

Viena. 1880. Un grup de nobles busquen unes pedres màgiques. Si les aconsegueixen controlaran la humanitat. Les pistes els condueixen a Barcelona, al cementiri del Poblenou. Els aristòcrates no compten, però, que l’Alexandre –un jove que té l’estranya capacitat de parlar amb els morts–, farà mans i mànigues per ajudar els seus amics després que les seves tombes han estat profanades. El senyor Remisa, l’amo d’una de les fàbriques tèxtils més importants de la ciutat, s’afegirà al curiós grup i, junts, viatjaran pel món subterrani a la recerca de les joies que poden retornar els humans a la vida. Els espera un camí ple de peripècies i un enfrontament decisiu: la batalla amb l’Exèrcit de les Tenebres, uns esperits malignes que volen dominar el món...Títol: Wonder

Autor: R.J. Palacio
Traducció: Imma Falcó
Edició: La Campana, 2012
Pàgines: 420
ISBN: 9788496735712
Edat: a partir de 12 anys

L'Auggie va néixer amb una malformació facial que li ha impedit anar a una escola normal. Fins ara. L'Auggie és un nen normal, però amb una cara fora del corrent. ¿Podrà convèncer els seus nous companys que és com ells, malgrat les aparences? És la història de l'August, però és la història també de cada lector. Plena de bondat i coratge, Wonder és un llibre que ens mostra la bellesa que tenim tots a dins.
Títol: Punt negre
Autor: Josep Gòrriz
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 96
ISBN: 9788447917709
Edat: A partir de 12 anys

En Roger pertany a una família benestant, i es relaciona amb joves d’un classisme abjecte. Un accident de trànsit el condemna a la cadira de rodes, i a partir de llavors va prenent consciència que moltes de les coses que l’havien envoltat ja no tenen sentit. Coneix la Miquela, una actriu amateur, que l’introdueix al seu món. Uns nous valors, unes noves amistats i, sobretot, els sentiments que li desperta la seva nova amiga, el convertiran en un noi diferent.Títol: Muntanyes russes

Autor: Rosa Roca Riera
Edició: Voliana, 2012
Pàgines: 144
ISBN: 9788493967734
Edat: A partir de 13 anys

Muntanyes russes és una història d’amistat, d’amor, de renúncies, de descobertes, de quotidianitat, d’inquietuds, de situacions límit. Una història on les vides dels protagonistes, enfrontades a situacions adverses, s’entrellacen. Tres amics que es veuen obligats a abandonar el seu país per anar a viure en un altre de ben diferent: la Fàtima, que va deixar les terres del sud per instal·lar-se amb els seus pares a Catalunya; en Dimitri, que deixà Rússia per venir-hi amb la seva enigmàtica família i la Núria que ha de marxar a viure a París sobtadament, deixant enrere els companys de l’institut.Títol: La ciudad de la luna eterna
Autor: Esther Sanz
Edició: Montena, 2013
Pàgines: 346
ISBN: 9788415580515
Edat: A partir de 13 anys

Aquest títol tanca la trilogia “El bosque”. Ara que finalment han desaparegut les amenaces que posaven en perill el secret del bosc, la Clara ha tornat a Colmenar i mira d’acostumrar-se a la tranquil·litat de la vida rural, mentre planeja traslladar-se al poblet dels immortals amb en Bosco. Fa quatre mesos que no es veuen, i a la Clara l’espera se li està fent eterna... Però quan finalment arriba el moment que tant ha anhelat, les coses no succeeixen precisament com ella havia imaginat. Un descobriment inesperat obre un abisme que la separa irremeiablement d’en Bosco i posa fi a la relació de forma precipitada...
Molt aviat, en un intent de posar distància entre els dos, la Clara decidirà viatjar a la ciutat del Renaixement, Florència, des d’on li han arribat notícies una mica estranyes de la Robin...

Visita la webTítol: Que l’amor ens salvi la vida
Autor: David Escamilla
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 512
ISBN: 9788424646219
Edat: A partir de 13 anys

L'Elena té 19 anys i acaba d'aconseguir ser becària a “El show de Lucca”, un jove de 30 anys, presentador televisiu, amb fama de trencacors. Al principi, ell es mostra distant i reservada amb el seu cap, però aviat s'enamorarà d'ell, quan descobreixi que té un passat terrible que el fa patir. L'Elena i en Lucca viuran una història d'anada i tornada, en la qual l'enamorament dels dos s'enfrontarà a tota mena d'impediments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada