diumenge, 7 d’abril del 2013

Ressenya Fidel a l'ampolla


Títol: Fidel a l'ampolla
Autor: Mar Pavón
Il·lustrador: Roger Olmos
Edició: Edebé, 2013
Pàgines: 52
ISBN: 9788468308258
Edat: A partir de 6 anys
Nota: ♥♥♥♥

La recomanació d'avui és una lectura molt recomanable per el tema que tracta, el TGD, però sobretot per la sensibilitat amb la que el tracta, és un retrat senzill d'una malaltia complicada mitjançant el qual els lectors assimilaran un missatge molt important. 

En Fidel és un nen que viu dins una ampolla. La seva família, com és lògic, el vol treure tant sí com no, però la cosa no és tan fàcil. Pel que sembla, l’ampolla i en Fidel són inseparables... O no? La visita a una doctora experta en tractar casos com el d’en Fidel dissiparà els seus dubtes, i de quina manera!

El TGD és una pertorbació greu i generalitzada de diverses àrees del desenvolupament: habilitats per a la interacció social, habilitats per a la comunicació o la presència de comportament, interessos i activitats estereotipades. Per tot plegat esdevé un problema difícil de transmetre als infants, Mar Pavón ha aconseguit fer-ho i a més d'una manera planera i  amena, presentant-nos un entranyable personatge que pateix un TGD relacionat amb l'espectre autista. 


La història tracta amb una bona dosi d'humor una situació, d'entrada estranya que descol·loca fins i tot als pares d'en Fidel, fins que topen amb la fantàstica doctora C. Rallera que ajudarà el nen i orientarà als pares per tal d'ajudar-lo. Els joves lectors entendran que en Fidel seguirà sent un nen-jove-adult especial, però no per això infeliç ni estrany, simplement especial. 


Personalment m'agrada molt l'estil literari de Mar Pavón, trobo que té una habilitat innata per escriure per els nens en les quals habitualment treballa temes de sensibilitat, us recomano especialment el seu títol «Ranilda» un entranyable àlbum il·lustrat que parla de l'amistat. Per la seva banda cal esmentar la il·lustració, el treball de Roger Olmos, sempre excel·lent, aconsegueix mimetitzar-se amb l'estil narratiu, creant unes il·lustracions entranyables, que transmeten emocions complementant a la perfecció el text.
 

Una lectura molt interessant i entranyable que permet obrir la ment als nens i nenes a un transtorn que afecta a un nombre important de nens i adults, sense oblidar la seva principal funció, explicar una història.

Aquí teniu un tastet del llibre.
 
Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada