dijous, 11 d’abril del 2013

Ressenya La Tània i totes les tortugues


Títol: La Tània i totes les tortugues
Autor: Muriel Villanueva
Il·lustrador: Ona Caussa
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788466131827
Edat: de 6 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un llibre per a primers lectors, una història entranyable que transmet als nens i nenes valors tan importants com el respecte envers els animals.

La Tània està enfadada amb el pare perquè no li vol comprar una tortuga. Però, després d’una visita a un centre de recuperació d’amfibis i rèptils, la nena comprèn que val més que els animals visquin en llibertat, en el seu entorn natural.

Amb aquesta lectura els primers lectors es capbussaran en una història tan natural i senzilla que més d’un s’hi podrà veure reflectit, una nena que s’entesta a tenir una tortuga com a mascota i davant la negativa del seu pare s’enfada i indigna com només pot fer-ho una criatura. Resulta, però, que en el transcurs d’una visita a un centre de recuperació d’amfibis i rèptils aprendrà un munt de coses que la porten a plantejar-se el desig de tenir una tortuga com a mascota. Val a dir que a més d’haver construït una lectura de atractiva i fàcil comprensió, l’autora aporta una sèrie de dades interessants sobre animals exòtics que algunes persones prenen com a mascotes sense pensar en les possibles conseqüències d’aquest acte.

Aquesta és la primera incursió de Muriel Villanueva a la literatura infantil, fins ara havia escrit per adults títols reconeguts amb diversos premis i una magnífica acollida per part de lectors i crítica, després de llegir aquesta història estic convençuda que el públic infantil la llegirà amb satisfacció i esperarà una nova història protagonitzada per aquesta encantadora nena.

OnaCaussa és una il·lustradora que treballa tant amb literatura infantil com en llibre de text per a petitons, a «La Tània i totes les tortugues» ha copsat a la perfecció el ritme i el que la Muriel ha imprès en la història, aconseguint una harmonia perfecta entre text i il·lustracions, treballant amb una paleta de colors alegres ha creat una col·lecció d’imatges que respiren sense necessitar de complements excessius donant el protagonisme a la Tània i com no, a les tortugues.

Aquesta és sens dubte una fantàstica elecció per regalar als més petits, una història que poden llegir sols, una història que convida a raonar després de la seva lectura, cosa que la converteix en una tria magnífica per al professorat, un títol que us animo a incloure a la vostra biblioteca particular.

Aquí teniu un tastet del llibre.

Sílvia Cantos

1 comentari:

  1. Moltíssimes gràcies per la teva recomanació! Espero que als petits lectors també el gaudeixin!!!

    ResponElimina