divendres, 12 d’abril del 2013

Selecció d'àlbums il·lustrats per regalar aquest Sant Jordi



Tenint en compte que Sant Jordi és a tocar, durant els propers dies us presentaré diferents tries de llibres que trobo molt interessants i que us recomano tingueu en compte a l’hora d’escollir un títol per regalar la propera diada. Ho trobareu per blocs, de manera que tingueu varietat on escollir, un cop tingueu clar quin tipus de llibre esteu buscant.

El bloc que us presento avui és una selecció d’àlbums il·lustrats, aquest és un dels tipus de llibre més recomanable per regalar als petits de casa, tan si saben llegir com no, veureu que n’hi ha d’estils ben diferents perquè trobeu allò que esteu buscant, bona tria!

Sílvia Cantos



Títol: El dia que la Saïda va arribar
Autor: Susana Gómez Redondo
Il·lustrador: Sonja Wimmer
Edició: Takatuka, 2013
Pàgines: 36
ISBN: 9788492696864
Edat: A partir de 6 anys

El dia que la Saïda va arribar em va semblar que havia perdut totes les paraules. I per això vaig intentar buscar-les pels racons, cantons, forats, calaixos, descosits... per veure si entre elles i jo li esborràvem les llàgrimes que vessaven de les llargues pestanyes i del silenci espès. El dia que la Saïda va arribar el pare em va explicar que, segurament, la meva amiga no havia perdut les paraules, sinó que potser no les havia volgut treure perquè eren diferents de les d'aquí, de manera que em vaig assabentar que al país de la Saïda es parlava un idioma diferent del nostre: l'àrab.




Títol: Tres gallines i un paó
Autor: Lester L. Laminack
Il·lustrador: Henry Cole
Traductor: Raquel Solà
Edició: Editorial Joventut, 2013
Pàgines: 36
ISBN: 9788426139788
Edat: A partir de 4 anys

La granja és un lloc tranquil on tothom té la seva feina i ningú es queixa... fins que arriba un infeliç paó que ho capgira tot. Gràcies al paó s'aturen nous clients a la granja i el negoci va prosperant. Però a les gallines no els agrada que el nouvingut rebi tota l'atenció mentre elles romanen al galliner fent tota la feina dura. El vell gos savi, en veure apropar els problemes, proposa realitzar un intercanvi de treball. El que segueix és la divertida història de tres gallines que intenten guarnir-se per aturar el trànsit i un paó molt angoixat que no sap com pondre un ou.





Títol: El somni d’en Mateu
Autor: Leo Lionni
Il·lustrador: Leo Lionni
Traductor: Marta Borrás
Edició: Hipòtesi-Kalandraka, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788415170266
Edat: a partir de 4 anys

L'art ho és tot per a en Mateu. La primera vegada que visita un museu li canvia la vida i descobreix un nou món de formes i colors que li serviran per plasmar els seus somnis sobre teles.





Títol: La Bella Dorment del Bosc
Autor: Élodie Fondacci
Il·lustrador: Éric Puybaret
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788447926008
Edat: A partir de 8 anys

Hi havia una vegada un regne que es deia el regne de les Mil Torres. Que per què? Doncs precisament perquè el rei i la reina que hi regnaven vivien en un castell que tenia mil torres. Ni una més, ni una menys. Hi havia enormes torrasses recargolades que pujaven en espiral, petites torratxes rotatòries que semblaven gira-sols i torres gruixudes que s’arremolinaven com terbolins… 
Era un castell magnífic, però el rei i la reina estaven molt tristos. Que per què? 


Títol: Sense petó
Autor: Marga Sala
Il·lustrador: Pilarín Bayés
Edició: Claret, 2013
Pàgines: 28
ISBN: 9788498467338
Edat: a partir de 3 anys

 La llegenda de Sant Jordi en versió femenina i tropical, típic de la Dana! La Dana es converteix en el cavaller Sant Jordi de L'Illa del Far, per lluitar contra el drac. Els seus amics en Micu i en Mel l'acompanyaran en aquesta nova aventura. Amb il·lustracions de Pilarín Bayés i textos de Marga Sala.



Títol: La gota gorda
Autor: Juan Villoro
Il·lustrador: Juan Villoro
Edició: SM, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788467551068
Edat: de 4 a 8 anys
 En Max Máximus era l’únic gegant del poble. Era el pare de la Mini Maria, una nena molt llesta, de brillants ulls color cafè. Un dia la Maria va demanar al seu pare una cosa molt difícil d’aconseguir per un gegant. Un bonic conte sobre la paternitat escrit per un dels millors escriptors mexicans.


Títol: Cuando os hagáis pequeños
Autor: Uxue Alberdi
Il·lustrador: Aitziber Akerreta
Edició: Kalandraka, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788484648154
Edat: A partir de 6 anys

Enlloc d’explicar com serà el món que es trobaran els nens i nenes quan siguin grans, aquest relat inverteix el paper dels narradors i els seus destinataris. “Cuando os hagáis pequeños” es dirigeix també als adults i narra, des de la perspectiva infantil, quin món es trobarien els adults en l’hipotètic cas que s’alterés el ritme vital. 




Títol: La Lola vola i altres històries horripilants
Autor: Wilfried von Bredow

Il·lustrador: Anke Kuhl
Traductor: Anna Soler Horta
Edició: Takatuka, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788492696932
Edat: A partir de 5 anys

Hi ha situacions que poden acabar malament, i per això els pares i els adults adverteixen contínuament la mainada. En La Lola vola i altres històries horripilants els nens i les nenes es divertiran amb aquestes set situacions quotidianes, familiars, portades a l’extrem en les seves conseqüències, explicades amb versos àgils i il·lustracions gracioses. Una sèrie de divertides històries alliçonadores, reals com la vida mateixa, però amb un resultat inesperat: la petita Lola i les seves esbojarrades carreres amb bicicleta, l’Enric terroritzant el parc infantil, la Lisa que no es vol rentar les dents o en Valentí que es deixa anar de la mà de la seva mare.



Títol: El blanc i el negre
Autor: Miquel Desclot
Il·lustrador: Lluïsa Jover
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788424647544
Edat: A partir de 4 anys

 Edició facsímil amb motiu del 50è aniversari de la Galera. «Jo sóc el negre, fort com la nit, feble com un escarbató. I com que vaig néixer abans sóc el germà gran del blanc.» Així comença la història dels dos primers colors, el negre i el blanc Cadascun tacarà al món amb la seva personalitat en un conte poètic i meravellosament il·lustrat.



Títol: Flora y el flamenco
 Autor: Molly Idle 
Il·lustrador: Molly Idle
Edició: Barbara Fiore Editora, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788415208235
Edat: A partir de 4 anys

La història del naixement d'una entranyable amistat entre una nena i un flamenc narrada magistralment, sense necessitat d'utilitzar paraules.







Títol: Ser amigos
Autor: Arianna Papini
Il·lustrador: Arianna Papini
Traductor: Lola Barceló
Edició: Kalandraka, 2013
Pàgines: 36
ISBN: 9788492608713
Edat: A partir de 4 anys

Aquest és un àlbum per a primers lectors sobre l’amistat, l’afecte i les qualitats que ens fan millors persones: la igualtat i el respecte per sobre de les diferències i les qualitats físiques, el suport incondicional en els bons i mals moments, la confiança mútua, l’alegria compartida i l’estima a través d’una sèrie de personatges representats per diferents animals de diferents espècies que demostren la seva convivència en harmonia.



Títol: La Gallineta xerrapeta
Autor: David Ezra Stein
Il·lustrador: Chris Sheban
Edició: Joventut, 2012
Pàgines: 40
ISBN: 9788426139306
Edat: a partir de 4 anys

És l’hora d'anar a dormir de la gallineta roja i li reclama al seu pare un conte per anar a dormir. Però cada vegada que comença un conte nou, la gallineta xerrapeta l'interromp. Des de Hansel i Gretel fins a La Caputxeta Vermella, la gallineta no es pot estar d'irrompre els contes per salvar els seus personatges. Finalment el pare, cansat de ser interromput, demana a la gallineta que li llegeixi un conte.




Títol: Rosa Caramel
Autor: Adela Turín
Il·lustrador: Nella Bosnia
Traducció: Natàlia López
Edició: Hipòtesi, 2012
Pàgines: 40
ISBN: 9788415170228
Edat: A partir de 5 anys

La Guillermina i les altres elefantetes viuen aïllades en un jardí ple d'anemones i peònies; el seu aliment per aconseguir que el seu aspecte físic destaqui per una pell de color rosa caramel, tot reforçat amb sabates, llacets i colls de la mateixa tonalitat. Totes acompleixen les expectatives els seus pares excepte la Guillermina, que pateix les recriminacions dels seus progenitors fins que aquests desisteixen de que arribarà a ser com les altres algun dia. Sota aquesta història fabulada s'amaguen qüestions com ara el culte superficial a la imatge o la crítica a la una societat que classifica i predefineix el futur depenent del gènere. És un cant a la llibertat i a la llibertat, amb unes il·lustracions que potencien el missatge, amb figures realistes i colors ben vius.



Títol: El gran concurso de la caca
Autor: Guido van Genetchen
Il·lustrador: Guido van Genetchen
Edició: SM, 2013
Pàgines: 26
ISBN: 9788467558456
Edat: de 3 a 6 anys

Cada any el rei Pedorrot demana al Ministre de pets i caques que organitzi el Gran concurs de la caca. Des del balcó del seu castell el rei Pedorrot observa passar la desfilada de belles caques. Quin nom gravarà aquest any el lacai real a la pedra en homenatge als guanyadors del Gran concurs de la caca?


Títol: Quan l’avi era petit
Autor: Lilli Messina
Il·lustrador: Lilli Messina
Traductor:  Patric de San Pedro
Edició: Takatuka, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788492696888
Edat: a partir de 4 anys

Quan l'avi era petit, tot era molt diferent. No hi havia tantes cases, la llet venia directament de la vaca i els cavalls estiraven els cotxes. En Pep segueix amb interès les explicacions de l'avi, però les entén a la seva manera.  En la segona entrega d’aquesta entranyable parella d’avi i nét, s’aborda amb humor i sensibilitat la dificultat d’explicar als més petits realitats d’altres temps allunyades del món que coneixen.




Títol: Ensueños

Autor: David Aceituno
Il·lustrador: Conrad Roset
Edició: Lumen, 2012
Pàgines: 88
ISBN: 9788448833800
Edat: a partir de 9 anys

Aquest àlbum il·lustrat és pura màgia, una preciosa col·lecció d’il·lustracions que vesteixen una història que ens convida a deixar volar la imaginació de la mà de l’Alícia, una investigadora col·leccionista de somnis amb la qual després de descobrir en què s’assemblen els somnis a les finestres i visitar la botiga de somnis del doctor Rudolf, ens sotmetrà a un exhaustiu test de somnis mitjançant el que podrem descobrir qui som tenint en compte allò que somiem. No ho dubteu i aventureu-vos en aquest viatge oníric per un món de fantasia.




Títol: La niña de rojo
Autor: Aaron Frisch
Il·lustrador: Roberto Innocenti
Traducció: Carlos Heras
Edició: Kalandraka, 2013
Pàgines: 40
ISBN: 9788492608669
Edat: a partir de 8 anys

“La niña de rojo” és una versió moderna del conte clàssic de la Caputxeta Vermella que narra l’accidentat viatge de la Sofia en un dia de tempesta, recull -amb un estil sobri- els principals arguments narratius: l’àvia malalta, el bosc fosc, el llop dolent i la nena de l’abric vermell. Les il·lustracions mostren la gran ciutat com un territori caòtic, desigual i perillós. I al cor d’aquest laberint de carrers i edificis es troba la selva, un lloc multiètnic ple de color i vida, la màxima expressió de la societat del consum, la comunicació i la tecnologia; amb tots els seus defectes.

2 comentaris:

  1. Gràcies, Sílvia. Tindrem en compte les recomanacions. Post d'interès :)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Gemma! En breu pengem noves propostes per aquest Sant Jordi!

    ResponElimina