divendres, 8 de febrer de 2013

Ressenya Les princeses també es tiren pets

Títol: Les princeses també es tiren pets
Autor: Ilan Brenman
Traductor: Josep Franco
Il·lustrador: Ionit Zilberman
Edició: Bromera, 2011
Pàgines: 30
ISBN: 9788498248753
Edat: de 3 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

 
El pare de Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va contar a la filla una cosa que no sabia ningú... Acompanya a aquesta nena i descobreix aquest secret que la gent desconeix.

És ben cert, que per més que hi hagi qui s’entesti a negar l’evidència les nenes, en la seva majoria, passen en algun moment de la seva infantesa per una fase tan ineludible com pastelosa: el període rosa com diria Picasso o l’etapa princesa, com diem moltes mares. Tu ja pots lluitar contra les tendències i els arquetips establerts que si toca, toca. I arribats aquest punt només ens queda resignar-nos i posar-hi bon humor.

L’editorial Bromera fa una meravellosa aportació a totes les famílies que tinguin la intenció de posar un toc d’humor a les històries roses, i ens fa arribar aquesta enginyós i divertidíssim conte: Les princeses també es tiren pets del prolífic brasiler Ilan Brenman. En aquest àlbum es posa de manifest els més de setze anys que fa que aquest home es dedica a la narració oral, doncs ha inserit a la història un ritme que permet fer-ne una narració amena i sobretot molt divertida, que desmitifica l’aura de perfecció atribuïda a les princeses.

Les il·lustracions es conjuguen amb el text amb el mateix punt humorístic, que permet jugar amb aquest llibre oferint un catàleg d’opcions: una història de mida perfecta per ser narrada als més petits sense fer-se pesada; una tria immillorable per a una hora del conte, ja que el tema i la imaginació que hi ha posat ho converteixen en un conte genial. I un àlbum per ser llegit per primers lectors ja que s’ha emprat una tipografia molt clara. Remarcable també el treball d’Ionit Zilberman, com a mostra de la il·lustració val la pena fixar-se en els detalls, ja que l’autor hi ha posat molta cura, us recomano que us fixeu en la representació gràfica dels pets: molt ben trobada i divertida.

Per tot això i el que trobareu vosaltres en volar per les seves pàgines, penso que aquest àlbum hauria d’estar a totes les llibreries i biblioteques a l’abast de qualsevol infant, se senti o no princesa i mentrestant aquí us deixo l'audio d'aquest divertidíssim conte. 

Sílvia Cantos

3 comentaris:

 1. Hola Silvia,

  Me encantó tu gravacion de mi libro de las princesas que se tiran pedos.

  Acabo de recibir mi nuevo libro en catalán e espanhol:

  EL PARE ÉS MEU! / PAPÁ ES MÍO!

  http://bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/el-pare-es-meu.html

  Espero que lo disfruten.

  Abrazos,

  Ilan Brenman

  ResponElimina
  Respostes
  1. Me alegra muchísimo que te haya gustado Ilan!! a ver si la editorial me hace llegar esta nueva historia que presentas para comentarla. Un abrazo! :-)

   Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

   Elimina