diumenge, 24 de febrer del 2013

Ressenya L'home desconcertat

Títol: L'home desconcertat
Autor: Tian Riba
Edició: Columna, 2013
Pàgines: 240
ISBN: 9788466414043
Nota: ♥♥♥♥

Un retrat íntim i actual sobre el trànsit a la maduresa d’un periodista a prop dels quaranta, escrit amb ofici, ritme àgil i amb un protagonista que tot i saltar de llit en llit no deixa de ser un romàntic desencisat.

Amb aquesta primera novel·la l'autor reflexiona sobre el seu ofici, la política i Catalunya, tot parlant-nos de la vida d'en Bru, un periodista de la secció de política de 35 anys, acabat de separar i amb dos fills en el decurs de 15 intensos dies de campanya electoral. Un home que no té por a declarar obertament que no entén les dones, a qui la pressa per ser gran l'ha portat a sentir-se gran abans d'hora i a enyorar tot allò que representava per ell «Els goonies», una història sobre la recerca de tresors perduts.

La narració d'aquesta novel·la és un retrat sincer i directe de la decebedora realitat que viu una bona part de la generació X, que navega a la recerca de la seva identitat mentre és assetjada per el fantasma de la depressió «Hem construït una puta societat en què està prohibit estar trist, l'obligació és ser permanentment feliç. I això ens angoixa encara més», però tot i així, l'autor ha estat capaç de plantejar situacions còmiques com l'escena protagonitzada per en Bru i el seu amic Gaddafi, gairebé una discussió de parella que resulta impossible de llegir sense somriure.

«L'home desconcertat» s'escolta, les múltiples referències musicals que hi trobem ens ho posen molt fàcil, Bruce Springsteen, Mishima o Katie Melua posen la banda sonora a aquestes pàgines. No us perdeu la conversa que en Bru manté amb l'Amelie, en la qual ella li suggereix una ruta descobrint una col·lecció de llocs insòlits de Barcelona.

La narrativa d'en Tian és generosa quan a sensacions, una lectura que entre d'altres es mereix l'adjectiu "estimulant" i com a mostra una proposta d'allò més provocadora: les seven textures”, jo n'he pres bona nota i us recomano que feu el mateix ;)

Llegeix aquí les primeres pàgines

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada