diumenge, 28 d’octubre del 2012

Ressenya Pura sang


Títol: Pura sang
Autor: Ada Castells
Edició: Edicions 62, 2012
Col·lecció El Balancí
Pàgines: 288
ISBN: 9788429769814
Premi Sant Joan Unnim 2012
Nota:♥♥♥♥

La Sílvia arriba al casalot de Menorca del seu marit buscant la llum i la pau per pintar, però el que hi troba és la claustrofòbia d’una illa i el terror d’una família que amaga un secret. Ella i el seu fill lluiten per sortir-se’n gràcies a un nou amor que els ajuda a entendre que a la vida no s’ha de tenir por de res. Una història on res no és el que sembla gràcies als girs argumentals que ens sorprenen a mesura que avança la trama.

Amb Pura sang, Ada Castells ha construït una història que corprèn, t'inquieta, t'emociona i és que amb aquestes pàgines mostra el seu inqüestionable domini en el tractament de les emocions. Enmig d'una atmosfera claustrofòbica la Sílvia veu com la vida de somni que s'havia imaginat a l'illa s'esvaeix adquirint una realitat gris i mesquina que li obre de bat a bat les portes de la bogeria mentre es submergeix en una broma etílica amb gust de gin.

“En l'art, les impostures són com taques de sang. No les pots eliminar.
Surten a la llum i t'escupen veritats a la cara “

L'art és un dels ingredients amb els quals l'Ada ha cuinat aquesta història amb reminiscències de la millor literatura gòtica, són constants els elements que ens hi fan pensar i no podem obviar un dels elements centrals de la història, l'evolució de les diverses versions d'aquest quadre de la dona que fuig. Resulta evident que el tema l'atrau, de fet ja ho vam veure en el seu títol Tota la vida (Empúries, 2005). La maternitat, amb tots els dubtes i les pors que provoca a la protagonista, són l'altre gran fil que teixeix la història. La cruel anul·lació que pateix la Sílvia a Son Blanc com a persona, la porta a preguntar-se si està preparada per ser mare i estimar sense condicions, com se suposa que ho han de fer les mares.

Una novel·la sensacional, magníficament escrita guardonada amb encert amb el Premi Sant Joan Unnim 2012, una història elaborada amb una amalgama exquisida d'estils diversos que ofereix una lectura apassionant i addictiva.

Llegeix el primer capítol (PDF)

Sílvia Cantos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada