divendres, 26 d’octubre del 2012

Ressenya Donetes


Títol: Donetes
Autor: Louisa May Alcott
Adaptació: Àngel Burgas
Il·lustrador: Ignasi Blanch
Edició: Lumen Infantil, 2011
Pàgines: 32
ISBN: 9788448831790
Edat: de 5 a 9
Nota: ♥♥♥♥

Les quatre germanes March s'estan fent grans mentre el seu pare és a la guerra. La seva mare, la seva tia rica i els seus veïns, els Laurence, són testimonis de la vida de les quatre noies que, de mica en mica, deixen de ser nenes per convertir-se en dones. Les germanes March passen el trànsit de la infantesa a l'edat adulta vivint, sentint i patint tots els contratemps, que encara avui, més de cent anys després, les noies de tot el planeta reconeixen en aquest llibre, que ja és un clàssic.

La seva autora, Louisa May Alcott es va basar en les pròpies experiències de la seva família per escriure un relat meravellós que és un cant a l'amistat, la solidaritat, l'amor i la passió per l'art i les petites coses, naturalment, es caracteritza en el paper de la Jo, aquesta noia rebel, inconformista, amant de la lectura i l’escriptura, que posa de manifest la forta personalitat d’aquesta americana que al segle XIX mostrava sense por tenir unes idees molt clares.

Aquells que vulguin tatxar aquesta història de ‘queca’ s’equivoquen de mig a mig, l’adaptació que ha fet Ignasi Blanch, està escrita amb ritme i simplificant la història de manera que l’ha convertit en un conte perfectament narrable que agradarà tant a nens i nenes com als adults que hagin llegit alguna de les moltíssimes versions que s’han escrit d’aquest clàssic atemporal.


Si li afegim el fet que de la il·lustració d’aquest àlbum se n’ha fet càrrec Ignasi Blanch, és evident, que qualsevol carrincloneria queda ja totalment descartada, el seu estil tan personal a l’hora de dibuixar els personatges, dóna un toc de distinció a aquestes pàgines, el traç clar i el treball fet a llapis dóna un cromatisme molt agradable al conjunt que a més, provoca una sensació de retrocedir en el temps.

Resumint, una obra que ho té tot: una història de gran bellesa, una adaptació magnífica, una il·lustració genial i una edició molt cuidada, sens dubte, un títol que no pot faltar a les biblioteques ni a les col·leccions personals.

Sílvia Cantos



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada