dijous, 25 d’octubre del 2012

Ressenya La Gallineta xerrapeta

Títol: La Gallineta xerrapeta
Autor: David Ezra Stein
Il·lustrador: Chris Sheban
Edició: Joventut, 2012
Pàgines: 40
ISBN: 9788426139306
Edat: a partir de 4 anys
Nota: ♥♥♥♥


És l’hora d'anar a dormir de la gallineta roja i li reclama al seu pare un conte per anar a dormir. Però cada vegada que comença un conte nou, la gallineta xerrapeta l'interromp. Des de Hansel i Gretel fins a La Caputxeta Vermella, la gallineta no es pot estar d'irrompre els contes per salvar els seus personatges. Finalment el pare, cansat de ser interromput, demana a la gallineta que li llegeixi un conte.


He de reconèixer que el primer que em va cridar l’atenció d’aquest àlbum va ser la paraula “xerrapeta”, no l’havia sentit mai, vaig buscar en diversos diccionaris i ni rastre, finalment en un recurs digital vaig trobar-ne una definició “(...) Persona que parla massa, especialment si diu coses que hauria de callar”, això i la il·lustració de la coberta prometien una història divertida, i efectivament, ho és. Feia temps que no reia tant jo sola llegint un conte, la història no és especialment innovadora, un pare que li explica, o millor dit, intenta explicar un conte a la seva filla mentre aquesta no deixa d’interrompre’l, no és un argument nou, però sobretot és un fet que vivim moooolt de prop els que tenim fills o filles xerrapetes (sí, és el meu cas), aleshores us garanteixo riallades mentre us imagineu explicant aquest conte a la vostra gallineta particular, la meva es va donar ràpidament per al·ludida ;-)

David Ezra és un autor desconegut a casa nostra, no així als Estats Units on ha publicat diversos àlbums il·lustrats, aquest treballa està dotat d’un traç enèrgic il·lustrat amb colors brillants i juga amb l’ús de diverses tècniques en funció del moment de la narració. Amb la dosi justa d’un humor intel·ligent, aquesta història dins d'una altra història assegura una estona de lectura compartida d’allò més divertida amb els vostres pollets. Aquest àlbum ha estat guardonat amb el Caldecott honor en l’edició 2011, després de navegar per la xarxa investigant una mica sobre aquest autor, espero que aquest reconeixement permeti que altres títols d’aquest autor siguin editats al nostre país ja que prometen molt.

Resumint, un títol fantàstic per compartir amb els més petits i sense cap mena de dubte ideal per incloure en una sessió de l’hora del conte, èxit assegurat!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada