dissabte, 13 d’abril de 2019

Per petar-se de riure!


No hi ha res més bonic que la rialla d’una criatura. I si a aquesta imatge, li sumem un llibre, reconec que l’emoció em desborda. Si com a mi, us agrada veure als més petits de casa contents i, teniu ganes d’ajudar-les a convertir-se en bons lectors, no us podeu perdre els tres títols que avui us proposo. Tres perles absolutament genials, irreverents, esbojarrades i sobretot molt, molt divertides!


La Gallineta Xerrapeta i l’elefant sorpresa
Autor: David Ezra Stein
Il·lustrador: David Ezra Stein                     
Traducció: Susana Tornero Brugués
Edició: Joventut, 2019
Pàgines: 40
ISBN: 9788426145147
Edat: de 5 a 105 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 14,50€

A La Gallineta Xerrapeta i l’elefant sorpresa, topem amb una vella coneguda, aquesta gallineta, impacient i impetuosa, amb incontinència verbal i una imaginació sense límits a la que adoro! L’autor, amb una sensacional habilitat, ha tornat a escriure una història enginyosa i esbojarrada que reprodueix una situació que hem viscut a moltes cases amb infants, aquelles confusions etimològiques que els porten a confondre, per exemple, un element amb un elefant i, a partir d’aquí, la bola de neu creix i creix sense límits, posant a prova la paciència del pare gall. Torna a jugar, també, amb la inclusió de passatges de contes tradicionals, com L’aneguet lleig, Rapunzel o La Sireneta que pateixen una reinterpretació, per part de la gallineta, que ens arrenquen immenses riallades. Compartir aquesta història amb un infant serà regalar-vos una estona deliciosa de tendresa i somriures, complicitat màxima i impagables instants que no es poden deixar escapar. Llegiu, rieu i gaudiu!  Mocs
Autor: Jaume Copons
Il·lustrador: Beatriz Castro            
Edició: Duomo Ediciones, 2019
Pàgines: 32
ISBN: 9788417128999
Edat: de 5 a 105 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 14,90€

Que en Jaume Copons és un crack de la literatura infantil no és nou, que sembla tenir la fórmula secreta per escriure històries que seran un èxit segur, tampoc. Per això quan et cau a les mans, un nou llibre signat per ell, hi entres amb grans expectatives. Mocs. Una setmana o set dies, no decep, en forma d’híbrid entre llibre de coneixements i conte de superherois (no us perdeu l’estètica brutal d’en Mucus...), l’autor d’Agus i els Monstres, enfila un discurs divertit i amè sobre els mocs, desplegant un ventall de curiositats que criden l’atenció a petits i grans com ara la resistència dels virus, la velocitat dels esternuts i, entre d’altres, la horripilant quantitat de mocs que generem al dia, un litre!!! Consells per suportar els inevitables refredats i fins i tot la recepta per fabricar mocs i, sobretot, una història de complicitat entre tiet i nebot, amb salutació secreta inclosa.
 
Cal destacar, també, la bona feina de Beatriz Castro, il·lustrant aquest àlbum, ha sabut captar el to humorístic del Copons, creant un conjunt d’il·lustracions magnífiques, entranyables i molt divertides, torno a pensar en el Mucus i un somriure se'm dibuixa als llavis, no puc evitar-ho, va us l’ensenyo perquè m'entengueu... Hàbils coneixedors del que agrada als nens i nenes, han incorporat un joc de cerca i troba en les pàgines del llibre, ens repten a trobar deu mocadors amagats dins el conte, sereu capaços de trobar-los?
  Ser o no ser... una poma
Autor: Shinsuke Yoshitake
Il·lustrador: Shinsuke Yoshitake
Traducció: Núria Puyuelo              
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2019
Pàgines: 32
ISBN: 9788494773365
Edat: de 5 a 105 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 13,90€


Ser o no ser... una poma és, sobretot, una oda a la imaginació infantil. Una capacitat sorprenent per crear infinites possibilitats des de quelcom tan simple com una poma i que, tantes vegades, deixem que amb els anys vagi quedant adormida de tant poc que la fem servir. He al·lucinat amb les sorprenents hipòtesis que Shinsuke Yoshitake s’ha tret del magí amb aquesta proposta visual: què és? Com és? D’on ve? Té sentiments? I família? Quin futur l’espera? Hi ha tantes preguntes i tantíssimes respostes possibles...

Però aquest llibre és molt més que això, si li donem un enfoc filosòfic, Ser o no ser... una poma, pot esdevenir un punt de partida magnífic per conversar de manera distesa sobre el món que ens envolta, i fer-hi una mirada més crítica,  més oberta o, simplement, una mirada diferent, us animo a fer-ho amb joves i entre adults, per què no durant un sopar d’amics? Les possibilitats no tenen límit, és només qüestió de donar ales al vostre enginy i disposar-se a passar-ho bé! Un llibre que farà les delícies dels més petits i dels més grans, no tinc clar qui el gaudirà més... i vosaltres?

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada