dijous, 25 d’abril de 2019

Per llegir, escoltar i sobretot, gaudir!


La noia del violoncel
Autor: Jordi Campoy
Edició: Columna edicions, 2019
Pàgines: 368
ISBN: 9788466424608
Nota: ♥♥♥♥
PVP: 20,00€


Aprèn a agradar-te, perquè hauràs de passar molt de temps amb tu mateix...


Avui us recomano una novel·la magnífica. El sensacional debut d’un autor a qui no penso perdre la pista. Una història que parteix amb una clau, uns diaris vells i una fotografia, per desgranar un misteri que revelarà els orígens de l'Anne, la seva protagonista. 

L’Anne és una jove violoncel·lista de la London Symphony Orchestra, entre molts altres adjectius, és especialment impuntual, vaja, una d’aquelles persones a qui citaries mitja hora abans de l’hora que esperes trobar. Una estranya descoberta a l’interior de la  funda del seu instrument, l’aboca a emprendre una cerca, aparentment impossible, en la qual va sumant còmplices com la Lydia, el Chris o el Caden i que la portarà a descobrir els seus orígens, lligats a la Barcelona dels anys 70 i a un nen que vol tocar el violoncel.

De La noia del violoncel, en destacaria, especialment, la musicalitat de la història, és deliciosa, l'autor insereix amb excel·lent habilitat partitures entre línies que regalen al lector una bella melodia durant la lectura i que, si vol anar més enllà, pot escoltar via Spotify. Jo em vaig sorprendre, quan escoltant les peces que l’autor, que també és productor musical, ha compost, vaig pensar que identificava sense cap mena de dubte, el punt on inseriria aquella melodia dins la novel·la. És admirable que una mateixa persona sigui capaç d’escriure i musicar un text de manera tan reeixida.

Un misteri que ens manté enganxats a la història en tot moment, una protagonista esbojarrada, divertida i molt autèntica, amb virtuts i defectes a parts iguals. Personatges com el Ricard, que et reconcilien amb la raça humana (Aquest home és la bondat personificada), política subversiva i els horrors que es produïen a Via Laietana i un doble final sensacional i una narració que es mou en dos moments en el temps, són els ingredients amb els quals Jordi Campoy ens presenta la seva òpera prima, bravo!

Un relat emocionant, intens i excel·lentment construït, amb descripcions precioses i reflexions profundes, algunes pinzellades d’humor àcid i un punt de mala llet, personificada en un mossèn ben particular. Una novel·la impecable per llegir, escoltar i sobretot, gaudir.

Jordi Campoy Boada és productor musical, pianista, compositor i escriptor sabadellenc. L’any 1999 va començar a treballar a Ten Productions com a productor musical. Des d’aleshores ha participat en la producció de centenars de discos, ha compost diverses cançons per a artistes nacionals i ha adaptat al català desenes de lletres per a El disc de la Marató, de TV3. L’any 2012 va treballar com a pianista al musical Cop de Rock (Dagoll Dagom), que va estar sis mesos a la cartellera al Teatre Victòria de Barcelona. Actualment compagina la feina de productor amb la de professor d’harmonia i la d’escriptor. La noia del violoncel és la seva primera novel·la.

Comença a llegir aquí mateix!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari