dijous, 5 de maig del 2016

Glamour barceloní en temps difícils

Títol: Somnis a mida
Autor: Núria Pradas
Edició: Columna Edicions, 2016
Pàgines: 464
ISBN: 9788466420587
Nota: ♥♥♥♥♥

El que realment la punyia era ser tan clarament conscient que
havia estat relegada a l'oblit per algú a qui ella mai no oblidaria.

Avui us recomano una novel·la molt especial, un relat basat en una de les botigues amb més anomenada i història de Barcelona: Santa Eulalia. Un relat emocionant i intens que heu de descobrir!

Aquesta és la història d'una dona, d'una empresa i d'un país. Trajectes vitals que avancen en paral·lel per el sinuós camí que és la vida. En un període històric convuls, assistirem a moments de joia i de dolor, al gaudi més deliciós i al plany més terrible. Amb uns fascinants telons de fons que vesteixen la història de forma immillorable: el món de la moda a les ciutats de Barcelona i París.

La Núria dóna vida a una col·lecció de personatges tan ben construïts, que en acabar la lectura el lector no podrà evitar preguntar-se quina serà la seva sort a partir d'aquell moment. Què passarà amb la Laia, en Ferran, l'Andreu, la Roser i és que, no és un de sol, sinó que la família que configura Somnis a mida esdevenen reals tots ells, els hem acompanyat al llarg de gairebé cinc-centes pàgines i el seu record, perdurarà durant anys en la memòria. La raó d'això, és el complex entramat d'emocions que ens fa somriure, entendrir-nos, excitar-nos, enrabiar-nos, angoixar-nos i plànyer les intenses vivències que transmet aquesta novel·la.

​Personatges reals i ficticis convergeixen en aquesta història, la família Molins altre ego dels Sans i, alguns de coneguts per tots com La Monyos o la Passionària tenen un lloc en aquestes pàgines. En aquest punt, cal destacar la tasca de documentació que s’amaga rere aquesta novel·la, un treball que s’endevina exhaustiu i està integrat amb tan encert que el lector no és conscient que està fent un apassionant viatge per la història.

El món de la moda i la seva evolució en el temps, adaptant-se a les necessitats de cada moment. El contrast entre el glamour i els temps convulsos, els infames i devastadors efectes de la guerra en les persones i la ciutat i, la cloenda del llibre: una dolça remembrança que pren vida a la mirada del lector, que pot veure i escoltar amb emoció els records conjurats per l’Andreu i la Laia, en la que és una escena absolutament deliciosa i molt cinematogràfica.

Núria Pradas (Barcelona, 1954) és filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Núria Pradas té més d’una quarantena d’obres publicades. L’any 2013 va fer el salt a la literatura per adults amb Sota el mateix cel (Columna, 2013) i l’any següent va publicar La noia de la biblioteca (Columna, 2014), dues lectures memorables que us animo a descobrir!

Comença a llegir aquí!

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada