dimarts, 22 de desembre del 2015

Poesia per als més petits

Títol1: Galeria d'invents per a totes les gents
Títol2Quan no jugo, faig esport. Ser petit és una sort!
Autor: Carmen Gil
Il·lustrador1: Álex Herrerías
Il·lustrador2: Teresa Ramos
Adaptació: Tina Vallès
Edició: Animallibres, 2015
Pàgines: 24
ISBN1: 9788415975557
ISBN2: 9788415975571
Edat: de 5 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥♥
Preu: 5,75€ cadascun

La meva amiga Carlota
juga molt bé a pilota.
Veure com xuta és un goig
i sempre vesteix de roig.

Els gols els compta per dotzenes
i és la millor de les nenes.
Però si perd és elegant:
felicita el contrincant.

Avui us recomano dos títols de poesia per els més petits, dues propostes divertides i ben treballades que trobo adients per oferir als infants.

La poesia és un gènere ideal per introduir als més petits, però no sempre resulta senzill trobar poetes adients per els infants, per això la col·lecció Oreneta d’Animallibres és una referència a tenir molt en compte. Ofereix, fins al moment, deu títols amb poesies molt diverses, de comprensió senzilla i rima molt musical, propostes molt ben treballades per una de les autores més reconegudes d'aquest gènere infantil, Carmen Gil. M'agrada molt que cada volum d'aquesta col·lecció està il·lustrat per diferents artistes, donant una frescor i estètica molt variada amb un ineludible punt en comú: la qualitat. Teresa Ramos, Álex Herrerías, Xavier Salomó, Rocío Bonilla, Subi, Sebastià Serra i altres magnífics il·lustradors donen vida a aquestes pàgines.


Carmen Gil (Cádiz, 1962) es dedica a l’ensenyament i a escriure per nens des de fa molt temps. Ha fet teatre, titelles, contacontes, tallers de danses del món i fins i tot màgia! Però el que més feliç la fa és jugar amb les paraules. Amb més d’un centenar de títols publicats, és una referència en literatura infantil, especialment de poesia, és l’autora del portal Cosicosas per als països de parla hispana. Alguns dels seus llibres han rebut importants guardons en el món de la LIJ com el White Raven.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada