dimarts, 29 de desembre del 2015

La màgia dels clàssics

Per Mireia Martínez


Títol: Notre Dame
Autor: Jean Bastide; Robin Recht
Edició: Yermo Ediciones, 2015
Pàgines: 112
ISBN: 9788416428212
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 27 €


Avui us proposo revisitar un clàssic imprescindible de la mà de Yermo Ediciones. Un viatge a Nostra Senyora de París, obra d’una de plomes més cèlebres de la literatura francesa i mestre de la novel·la del segle XIX: Víctor Hugo. Amb adaptació i storyboard de Robin Recht, i dibuix i color de Jean Bastide, Yermo ens presenta una edició excel·lent que reuneix en un integral els dos volums que componen el còmic complet. 

La trama de Notre Dame forma part de l’imaginari col·lectiu, però Recht i Bastide aconsegueixen emocionar-nos novament. 
París, segle XV. Esmeralda, una bellíssima zíngara, posseeix la capacitat innata de captivar els homes que l’envolten. Una encantadora de serps, una sirena que amb el seu cant els  enamora sense adonar-se amb la sensualitat i la feminitat que desprèn per tots el porus de la seva pell. El capità Phoebus; Claude Frollo, l’ardiaca de la catedral de París; Quasimodo, el geperut i deforme campaner de Notre Dame; i Pierre Gringoire, narrador de la història, la pretenen, desitgen posseir-la, però l’estimen realment? Fins i tot, l’acte heroic de Quasimodo salvant a la jove del cadafal no amaga cert grau d’egoisme recloent-la a les torres de la catedral? La rescata, sí, però a canvi la té per a ell sol... Esmeralda és víctima de la seva bellesa, la seva bondat i la necessitat imperiosa de ser estimada. Finalment, l’amor de Quasimodo no podrà salvar-la, el seu destí està escrit, però el campaner sí podrà venjar l’infortuni de la gitana.

El guió de Recht manté la màgia i l’essència de la història original; i el dibuix de Bastide capta la intensitat i el dramatisme, a vegades, amb una empremta ferotge. L’ambientació i la recreació del París medieval (l’arquitectura, els carrers, la seva gent) ens ajuden a viatjar en el temps, i arrodoneixen una proposta gràfica potent, com ja deixa entreveure la magnífica coberta del llibre. 
Ambdós autors ja havien treballat conjuntament a Elric 1: El trono de rubí, editat per Yermo l'octubre de 2013.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada