dilluns, 9 de novembre del 2015

L'obscuritat de l'art i l'ànima

Per Mireia Martínez


Títol: Els fantasmes de Gaudí
Autor: El Torres, Jesús Alonso Iglesias
Edició: Dibbuks, 2015
Pàgines: 124
ISBN: 9788415850960
Nota: ♥♥♥♥
Preu: 22€

Us recomano un còmic que us deixarà sense alè. Un thriller gaudinià que uneix art i intriga amb Barcelona com a teló de fons, i l’arquitectura del mestre Antoni Gaudí com a protagonista. Els Fantasmes de Gaudí és una de les apostes d’aquesta tardor, que Dibbuks publica en català i castellà.

Un macabre assassinat té lloc a la Casa Vicens de Gaudí. El que podria semblar un cas aïllat és el tret de sortida d’un seguit de crims en les obres més emblemàtiques de l’arquitecte modernista. L’inspector en cap Jaime Calvo inicia una investigació a contrarellotge per aturar els criminals abans que no tornin a actuar. D’altra banda, l’Antònia, una dona que treballa en un supermercat, es veu involucrada accidentalment en aquesta obscura trama. Estar en el lloc equivocat en el moment equivocat li canvia la vida... Però, aquests crims adquireixen un caire sobrenatural quan l’Antònia revela a la policia que el fantasma de Gaudí la sotja.


El Torres elabora una història fosca i absorbent que permet a l’Antònia, i també als lectors, descobrir els tresors modernistes de Gaudí: el Palau Güell, la Casa Batlló, la Casa Calvet, la Pedrera, la Sagrada Família... Mentre penetrem en l’univers i el simbolisme de l’obra del genial arquitecte, l’acció s’accelera i el cercle es tanca per a reconstruir el trencadís d’aquest misteri. El dibuix de Jesús Alonso Iglesias és un homenatge en si mateix a l’art d’Antoni Gaudí. Els edificis adquireixen un caràcter monumental, accentuat pels picats i contrapicats dels plans i els efectes teatrals de la llum i el color. Una proposta gràfica acord amb la potència de la història. 


El Torres (Málaga, 1972) destaca per una consolidada trajectòria com a guionista en la indústria del còmic nord-americà. És conegut per obres de terror com El velo (Dibbuks, 2010) o El bosque de los suicidas (Dibbuks, 2011), i la sèrie fantasia heroica Bribones (Dibbuks, 2015).

Jesús Alonso Iglesias (1972) compta amb experiència en el món de l’animació i la publicitat. Des de 2002 es dedica al món de la il·lustració, i Silhouette (Dolmen, 2010) és el seu primer còmic. Amb el magnífic treball en l’obra Els fantasmes de Gaudí, Alonso Iglesias es perfila com un valor en alça. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada