dimecres, 22 d’abril del 2015

Ressenya Mentida

Títol: Mentida
Autor: Care Santos
Edició: Edebé, 2015
Pàgines: 242
ISBN: 9788468315782
Edat: a partir de 12
Nota: ♥♥♥♥♥

Avui us recomano una interessantíssima proposta per a joves, intriga, emoció i sentiments a flor de pell de la mà d’una de les autores més consagrades del panorama juvenil actual, Care Santos, una autora que és sense cap mena de dubte, garantia d’èxit.

La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d'entrar a Medicina, però des de fa un temps el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s'ha enamorat, però no d'un noi del seu entorn, sinó d'un fantasma, d'una veu sorgida d'Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura. Com que la Xènia és decidida i el seu amor virtual no vol quedar amb ella, es proposa sorprendre'l, de manera que comença les seves investigacions amb les poques dades de les quals disposa.
I resulta que tot és fals, una mentida, ni la foto ni el nom són reals. Qui és en realitat la seva ànima bessona? Penedida per haver descuidat els estudis, ho confessa tot als seus pares, segura d'haver estat víctima d'algun desaprensiu. Però aviat un paquet inesperat li revelarà la identitat del noi amb el qual va compartir les seves més íntimes emocions. El paquet prové de la presó de menors i conté la història d'un assassí.

Mentida és un relat apassionant que t’atrapa i no permet que et separis de les seves pàgines. La història parteix d’una estadística de la qual neix un relat autobiogràfic que sorprèn i emociona el lector. La història d’un noi i una noia, joves, que viuen realitats ben diferents.

Malauradament tenim tots en ment els recents fets succeïts a l’IES Joan Fuster, en el qual un menor de tretze anys assassinava un professor amb una ballesta. Això m’ha fet pensar en l’origen d’aquesta història, Mentida parteix precisament d’una notícia igual de terrible que aquesta, va ser el punt de partida d’una narració de ficció i, tal com ara passa, aleshores el debat generat va ser el mateix, qui té la culpa?

La Care ens mostra una visió diferent d’uns fets horribles, una nova perspectiva gràcies a la qual els lectors es qüestionaran algunes coses, doncs no hi ha dubte, que la veritat té moltes cares i en ocasions, hi ha interessos que s’escarrassen per a mostrar-nos-en només una i nosaltres no ens hem de conformar i, si tinguéssim una visió de conjunt, podria ser que la nostra impressió fos diferent a la inicial...

Un relat intens i emocionant que fa pensar, cosa realment necessària avui dia!



Sílvia Cantos

4 comentaris:

  1. Moltes ganes de llegir-lo. La Care sempre em sorprèn amb les seves histories

    ResponElimina
  2. A mi el llibre em va encantar des del primer moment. Me'l vaig llegir per l'institut però al final no em vaig haver d'obligar gens a llegir-lo. Crec que la part en que es llegeixen les cartes de l'Éric, és la més bona.

    ResponElimina