dijous, 6 de febrer del 2014

Ressenya María Olvido


Títol: María Olvido
Autor: Raquel Díaz Reguera
Il·lustrador: Evangelina Prieto López
Edició: Thule, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788415357360
Edat: De 5 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥


L’àlbum il·lustrat que us presento avui és una delícia per grans i petits, un llibre  preciós amb una protagonista entranyable i oblidadissa de mena.

Per la María posar-se el jersei o tancar la porta no eren coses importants i per això oblidava el raspall a la nevera o la camisa de dormir al rebost. Així que van començar a anomenar-la María Olvido. Però un dia el seu pare va haver de fer uns encàrrecs i  va encarregar a la María unes tasques. Aleshores va passar allò mai vist... Si tothom oblidés les seves tasques, què passaria?



El pare de la protagonista li deixa una llista de tasques escrita de manera que la nena no pugui oblidar-se’n, però heus aquí que el paper es perd i ella fa un esforç per recordar el que deia la nota i el resultat és... una delirant successió de despropòsits amb els que el lector riurà i s’ho passarà d’allò més bé, mireu la llista original i deixeu volar la imaginació, a veure si endevineu alguna de les remembrances que fa la María.
 


«Dar de comer al gato Samuel
Regar las flores silvestres del balcón
Cerrar los grifos de la bañera
Guardar mis juguetes en el baúl
Ponerme el pijama del derecho
Calentar la sopa
Dar las buenas noches a la luna
Apagar las luces cuando me vaya a dormir



Per una total despistada com és una servidora, capaç de perdre el cotxe al pàrquing del centre comercial per haver oblidat on l’havia aparcat, una història com aquesta que ens explica la Raquel és un autèntic divertimento. Les esbojarrades situacions que desgrana l’autora són tan divertides que és inevitable passar les pàgines d’aquest àlbum sense riure a cor què vols. A més l’acompanyament creat per Evangelina és un gaudi més, les il·lustracions que vesteixen les seves pàgines són un complement perfecte,  aportant dolçor i calidesa al conjunt, m’encanta la constant presència de lletres voladores a tot el llibre.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada