dimecres, 27 de novembre del 2013

Ressenya La cabreta i els set llops / En Patufot


Títol: La cabreta i els set llops
Autor: Vivim del Cuentu
Il·lustrador: Josep Torres
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447927029
Edat: A partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥



Títol: En Patufot
Autor: Vivim del Cuentu
Il·lustrador: Lucía Serrano
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447927036
Edat: A partir de 5 anys
Nota: ♥♥♥♥



Avui us recomano els dos nous títols de la col·lecció Contes Desexplicats, on trobem nous personatges de contes clàssics amb els papers ben canviats, històries divertides i esbojarrades que encantaran a grans i petits!

Els autors demostren amb aquestes noves apostes que segueixen tenint  el llistó tan amunt com se’l van posar amb els anteriors títols «La Caputxeta forçuda» i «La Rateta que llegia a l’escaleta» desgranant arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors. Escrits amb lletra lligada per facilitar la lectura als més petits. Aquesta col·lecció va sorgir de la col·laboració entre el grup Vivim del Cuentu i alguns dels joves il·lustradors participants a les mostres «Nenes, bruixes i princeses» i «Prínceps, herois i valents» creades i coordinades per l’il·lustrador Ignasi Blanch

«La cabreta i els set llops» ens presenta la història d’una colla de germans trapelles i molt vius que troben la manera d’escarmentar el llop dolent amb idees genials i divertides, trenant un fil de situacions surrealistes a les que posarà fi únicament el seny de la mare, atenció al nou ús de la xocolata...



El dineret, el safrà, el bou i la col, tots els elements característics de la història hi són, ara bé, com sempre els autors d’aquesta col·lecció ens reserven sorpreses amb les seves peculiars versions. En el cas d’«En Patufot» trobem una mare molt amoïnada perquè el seu fillet creixi fort i sa i li dóna tanta sopa que fins i tot hauran de canviar la lletra de la cançó que tots coneixem. Llegiu-lo, descobriu-ho i riureu com jo ho he fet amb aquest entranyable personatge.

Els il·lustradors Josep Torres i Lucía Serrano s’adiuen perfectament a les històries, seguint en la línia humorística que marca el text, el treball de Josep Torres presenta il·lustracions plenes de color mentre que les de Lucía Serrano mostren pàgines de fons blanc que respiren, però tant un com l’altre resulten molt expressives, divertides i entranyables i, sense cap mena de dubte, encantaran als més petits.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada