dimecres, 5 de juny del 2013

Ressenya La bruixa de Cadaqués

Títol: La bruixa de Cadaqués
Autor: Miquel Berga
Il·lustrador: Lluís Farré
Edició: Cruïlla, 2013
Pàgines: 48
ISBN: 9788466131926
Edat: de 6 a 8 anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano un llibre per a primers lectors, una història divertida sobre una bruixa empipadora que topa amb un personatge ben particular, Salvador Dalí.

La bruixa de Cadaqués, cada vegada que apareixia, feia bufar una tramuntana terrible. I, llavors, ningú no podia sortir de casa. Un dia, els gats, farts de patir, van anar a veure el senyor Dalí, el pintor dels bigotis llargs, que va tenir una idea genial per desempallegar-se d'aquella bruixa bruixota. Sabies que hi va haver un pintor, Salvador Dalí, que vivia en una casa tan estrafolària que tenia ous a la teulada?

Us imagineu una bruixa capaç de bufar més fort que la Tramuntana? Us imagineu una colla de gats que s’organitzen i van a demanar consell ni més ni menys que a Salvador Dalí? Us imagineu que aquest té una paraula màgica capaç d’aconseguir desfer-se de la bruixa dolenta? Doncs en Miquel Berga també s’ho devia imaginar tot això un bon dia, i després d’imaginar-ho va decidir escriure-ho i compartir-ho amb tots els nens i nenes que desperten a la lectura.

Aquest títol està inclòs dins la col·lecció “Primers lectors” de l’editorial Cruïlla, una garantia de qualitat per sí mateixa, si li sumem el fet que les il·lustracions van a càrrec de Lluís Farré, la cosa millora, però si amb tot això no en tinguéssim prou, la proposta és ideal per treballar a les escoles la figura de Salvador Dalí, doncs la història juga a introduir alguns elements reals que hi aporten un toc de versemblança. Sense cap mena de dubte, m’atreveixo a afirmar que aquest llibre serà una aposta segura per els primers lectors, comproveu-ho!

Aquí teniu un tastet del llibre
  

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada