dissabte, 15 de juny del 2013

Ressenya Ashford Park

Títol: Ashford Park
Autor: Lauren Willig
Traductor: Alexandre Gombau
Edició: Columna, 2013
Pàgines: 512
ISBN: 9788466416528
Nota: ♥♥♥♥



Avui us recomano una novel·la fascinant, la història de dues dones extraordinàries i el seu periple vital que transcorre a cavall entre el Londres victorià, l’exuberant Kenya i la cosmopolita Nova York.

Diuen (i hi estic totalment d’acord) que aquesta novel·la enamorarà a les lectores de Kate Morton, ara bé, seguint les meves conviccions personals de no cedir a les etiquetes, he d’afegir que considero que seria un error limitar el perfil de lector d’aquesta història, doncs reuneix tots els elements necessaris per convertir-la en una magnífica proposta per qualsevol lector que gaudeixi d’un relat ben construït, amb diverses històries que es complementen i enriqueixen mútuament, amb una estructura de flashback que li atorga ritme.

Com a advocada en una gran empresa de Manhattan, Clementine Evans ha aconseguit tot el que s'ha proposat. Però les seves llargues hores dedicades a la feina li han costat el prometatge. I tot d'una, amb trenta-quatre anys, sent que la seva vida s'ensorra. Quan la família es reuneix per celebrar els noranta-nou anys de l’àvia Addie, un parent deixa algunes pistes sobre un secret de família enterrat durant molt de temps... L'Addie va créixer a la mansió d'Ashford Park, a casa dels seus aristocràtics oncles. Tot i ser tan diferents com la nit i el dia, l'Addie i la Bea, la seva bella i extravertida cosina, van créixer com si fossin germanes. Però quin secret guarden aquelles parets? 

«L'únic que havia fet ella era el mateix que en Marcus, provant de pagar-li amb la mateixa moneda, però ella havia trencat la regla fonamental. L'havien enxampada. Aquest, no pas l'adulteri, era el pecat imperdonable.»

El millor d’aquestes pàgines són els personatges femenins protagonistes, el retrat de dues dones absolutament oposades, que lluiten per aconseguir allò que desitgen, que no és gaire més del que volem la majoria: la felicitat, l’amor i la llibertat. Tot i que certament tinguin visions desiguals del camí a seguir per tal d’aconseguir-ho. Una novel·la que explota magistralment les emocions, que captiva al lector involucrant-lo irremeiablement en el destí de les cosines Gillecote, la dolça i innocent Addie, i l’esbojarrada i seductora Bea.

«L’eufòria sempre passava, com tota la resta. Tant era quants homes s’emportés al llit, quantes tanques saltés, quanta ginebra s’empassés, quants lleons cacés, sempre era el mateix: l’emoció cada vegada durava menys i la deixava insatisfeta. Era com intentar apagar la set a còpia de xampany, cada glop et deixava més assedegada que abans.»

Lauren Willig té en el seu haver una desena de títols publicats, alguns d’ells premiats, cosa que s’intueix llegint aquestes pàgines. Disposa d’un domini de la narrativa exquisida, el lector gaudeix amb les esplèndides descripcions que ens regala, i en les quals s’endevina una important tasca prèvia de documentació que aporta autenticitat al relat. Una anècdota curiosa és la presència de diverses referències a l’obra magna de Bram Stoker, Dràcula.

Apassionant, excitant i entranyable «Ashford Park» és una novel·la completa que us atraparà, l'heu de llegir!  

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada