dilluns, 17 de juny del 2013

Ressenya Els contes d'en Patatu

Títol1: Els contes d’en Patatu
Títol2: La flauta gegant
Títol3: Panys, castells i enxanetes
Títol4: Un ratolí en el piano
Autor: Àngels Bassas
Il·lustrador: Pedro Rodríguez
Edició: La Galera, 2013
Pàgines: 48
ISBN1: 9788424645946
ISBN2: 9788424645960
ISBN3: 9788424646134
ISBN4: 9788424645984
Edat: De 5 a 7 anys anys
Nota: ♥♥♥♥


Avui us recomano una col·lecció de llibres que ens presenta l’editorial La Galera es tracta d’«Els contes d’en Patatu», una col·lecció original, entranyable i divertida dirigida a primers lectors, ideal per ocupar algunes estones d’unes vacances estivals que ja són a tocar.

En Patatu viu dalt de la muntanya i és pagès. Amb els seus amics, el mag Martí, en Pitxurrini, el Bilbiotecari i els nens i nenes del poble, viu unes aventures quotidianes divertides... perquè per a en Patatu no hi ha res senzill: baixar al poble amb trineu vol dir, sempre, sempre, clavar-se un castanyot contra el pi. Però al final tot acaba bé. Perquè a Patatum tots els finals són feliços.


Vet aquí una proposta d’aquelles que m’emociona descobrir, una sèrie de títols de qualitat, fantàsticament editats, que indubtablement hauríeu d’incloure en el programa d’estiu, i no com a tasca obligatòria o feines de repàs, no, no, aquestes lectures formaran part de l’estiu dels nens i nenes com un plaer. Cadascun dels llibres que formen aquesta col·lecció, de moment quatre, i un parell més que es trobaran disponibles en breu, tracten valors com l'amistat i la solidaritat. Amb cada títol, els petits lectors descobriran una història breu, narrada amb un vocabulari senzill il·lustrada amb imatges alegres i divertides elaborades amb una paleta de tons ben vius. El disseny que juga amb múltiples tipografies li atorga caràcter però a més, un cop finalitza la història els nens i nenes troben unes pàgines “extra” amb passatemps diversos, endevinalles, sopes de lletres, enigmes, diferències, etc., i dos cromos que es poden retallar i col·leccionar. 

Àngels Bassas és una reconeguda actriu que ha treballat en teatre, cinema i televisió. Ha estat Premi de la Crítica en dues ocasions pel seu treball en "Amfitrión" de Molière, i en "La Senyoreta Julia" de Strindberg i també va guanyar un premi Max de millor actriu de repartiment per la seva interpretació en "El rei Lear". Amb aquesta col·lecció de contes infantils ens descobreix la seva vessant d’escriptora i ho fa de forma incontestable, bravo Àngels! Confio que segueixis escrivint històries amb aquest entranyable pallasso protagonista i la seva colla d’amics.


Per tot plegat, penso que els llibres d’en Patatu, haurien de formar part de l’estiu lúdic dels més petits, riuran amb les peripècies d’aquest pallasso despistat i, el més important de tot, gaudiran del plaer de la lectura!

Sílvia Cantos

4 comentaris:

  1. Moltes gracies Silvia.Celebro que t'agradin i em fas contenta amb el que comentes. Efectivament,només a través del plaer,la diversió i la fantasia,podem aportar substància als nostres nens,i fer que la lectura sigui una cosa emocionant i profitosa. Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot un plaer Àngels! Esperem poder llegir moltes més històries del Patatu.
      Una abraçada!

      Elimina