dimarts, 15 de gener del 2013

Juguem als Story Cubes!!

Rory Story Cubes®
Per totes les edats
Nota: ♥♥♥♥♥


Avui no us parlaré de cap llibre, tot i així us vull fer una recomanació que crec sincerament a tots els que us interessen els llibres i les històries us agradarà. Es tracta d'un joc de taula, tan brillant com senzill i tan econòmic com sorprenent, un joc que en els seus orígens va anomenar-se MetaCube i consistia en una variant del famós cub de Rubik, però per evitar futurs problemes amb els drets d'autor, així com les pròpies limitacions que presentava va evolucionar fins a la seva forma actual, nou cubs de 19 mm. amb imatges icòniques per despertar la imaginació.

Jugar als Story Cubes® resulta molt senzill, sense complicades instruccions de muntatge ni normes de joc, es tracta simplement de llançar tots els daus, examinar cadascuna de les nou imatges cap per amunt i deixar volar la teva imaginació enfilant una història que comença amb el clàssic "Hi havia una vegada ...".


Els nou daus, cadascun amb una imatge en sis parts, tenen un total de 54 imatges. Això vol dir que amb cada llançament, hi ha més de 10 milions de combinacions possibles per utilitzar com a inspiració per a la nostra història. L'ús d'aquest joc estimula el procés de crear i explicar una història, proporcionant un coneixement incalculable del nostre llenguatge, del món en què vivim i de nosaltres mateixos, aquest ha estat precisament un dels factors que ha fet triomfar aquest joc entre professors i bibliotecaris d'arreu

El secret és no pensar massa profundament, fer una ràpida ullada a les imatges i començar a parlar. La història es revelarà a través dels cubs i, en fer-ho, donarà curs a la creativitat i la llibertat d'expressió, us sorprendran les històries dels més petits i encara més, descobrireu que imatges que per vosaltres representen un concepte indiscutiblement evident, ells poden fer-ne una interpretació ben diferent, jugant amb la meva filla de sis anys vaig sorprendre'm en veure que davant la imatge d'una bombeta mentre jo hi veia “llum” ella interpretava “idea”. Jo he de reconèixer que a casa ens hi hem enganxat, passem divertidíssimes estones inventant històries, en ocasions extravagants i absolutament surrealistes. Si voleu evolucionar el joc una mica més, podeu traslladar les històries inventades al paper i il·lustrar-les.

No és un d'aquells jocs que trobareu anunciats a la premsa ni als catàlegs de joguines, però podeu aconseguir-lo a la seva web, fins i tot ja té la seva versió per a Ipad i Iphone, per la senzillesa de disseny, el cost econòmic i per les magnífiques estones que podeu passar jugant-hi sols o amb qui vulgueu, grans o petits, aquest és un joc que no hauria de faltar a cap llar.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada