divendres, 11 de gener del 2013

Ressenya Bandada


Títol: Bandada
Autor: David Daniel Álvarez i María Julia Díaz
Il·lustrador: David Daniel Álvarez i María Julia Díaz
Traducció: Joan Barahona
Edició: Hipòtesi / Kalandraka, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788415170235
Edat: A partir de 7 anys
V Premi Internacional Compostela per a àlbums il·lustrats
Nota: ♥♥♥♥♥

«Bandada» va ser l'obra guanyadora del V Premi Internacional Compostela per a àlbums Il·lustrats d'entre els 256 treballs que van optar al certamen, procedents de 19 països. El relat, amb frases breus i subtils, proposa una profunda reflexió sobre la història de la humanitat: el desenvolupament d'una societat que comença buscant el coneixement, el progrés tècnic i científic, el benestar i la comoditat, però que durant aquesta recerca perverteix els seus principis, genera violència i dominació dels més forts contra els febles.

Heus aquí una d’aquelles obres que són senzillament brillants, El treball dels dos autors ha donat forma a un conjunt d’il·lustracions espectaculars, treballades únicament a llapis en blanc i negre, que transmeten una força expressiva increïble, la mirada dels personatges traspassa les pàgines i se’t clava molt endins, igual com ho fa el missatge de la història, una magnífica metàfora sobre el devenir de la humanitat. María Julia Díaz Garrido i David Daniel Álvarez Hernández són els joves autors d’aquesta joia als quals caldrà seguir la pista de ben a prop.
Més que mai, us animo a apropiar-vos d’un exemplar d’aquest àlbum il·lustrat que no pot deixar indiferent a ningú i que a més, porta un regal, una  preciosa làmina amb una de les il·lustracions del llibre.

Feu-hi una ullada i veureu com el que us dic és ben cert  ;)

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada