dilluns, 7 de gener de 2013

Ressenya Maravillas

Títol: Maravillas
Autor: Brian Selznick
Il·lustrador: Brian Selznick
Traducció: Ana H. de Deza
Edició: SM, 2012
Pàgines: 638
ISBN: 9788467557022
Edat: A partir de 12 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

Gun Flint Lake, Minnesota, 1977. Un nen anomenat Ben viu amb els seus oncles. La seva mare ha mort en un accident i en Ben somia amb trobar al seu pare, a qui mai no ha conegut. Hoboken, New Jersey, 1927. Una nena anomenada Rose, discapacitada auditiva, es rebel·la contra el seu pare super-protector. La Rose admira a una actriu famosa i col·lecciona fotografies i notícies sobre ella.

Quan en Ben troba a l'antiga habitació de la seva mare una pista que podria conduir-lo fins al seu pare i la Rose llegeix un titular cridaner en un diari, cadascun d'ells s'embarca en una recerca desesperada. A primera vista, la història d'en Ben i la de Rose semblen dues trames independents: la d'ell està narrada completament amb paraules, mentre la d'ella la descobrim mitjançant dibuixos. Però a mesura que avança el llibre, les dues històries s'entrellacen fins a fondre's i esdevenir una de sola, en un relat que parla de l'amistat, la vida, l'univers... i altres meravelles.
Després del gran èxit de públic i crítica obtingut amb «La invenció de l'Hugo Cabret», traslladada a la gran pantalla per Martin Scorsesse -guanyadora d'un Globus d'Or al Millor Director i cinc premis Òscar-, l'autor torna a sorprendre als lectors amb una novel·la gràfica que combina el text amb més de 460 magnífiques il·lustracions.
Brian Selznick explica que la història d'en Ben i la Rose va sorgir en essència de dos esdeveniments: la visita que un amic li va oferir per els espais més íntims del Museu d'Història Natural de Nova York i visionar un documental anomenat «Through Deaf Eyes» que mostra la història de la cultura sorda als Estats Units. Aquests dos fets van fer germinar la llavor d'aquesta preciosa història.

Una novel·la plena de màgia que provoca un enamorament immediat cap els dos protagonistes, escrita amb sensibilitat i mestria, que captivarà a aquells lectors que descobreixin a Selznick i satisfarà les expectatives que puguin tenir aquells que ja van llegir «La invenció de l'Hugo Cabret» en el seu moment. I tots aquells que ens estimem les biblioteques ens emocionarem llegint els passatges que hi dedica, fragments com aquest:

"Miró fijamente la estrella polar y deseó encontrarse en la biblioteca junto a su madre: allí todo era seguro, todo estaba numerado y ordenado. Ojalá el mundo entero estuviera organizado de la misma forma: así todo el mundo podría encontrar lo que buscaba, ya fuera el significado de un sueño o un padre."

 

Una obra que podria descriure's amb una sola paraula que alhora li dóna títol: «Maravillas» ja que és senzillament una meravella.

Primeres pàgines:
Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada