diumenge, 25 de novembre de 2012

Ressenya L'Home de la Lluna

Títol: L'Home de la Lluna
Autor: William Joyce
Il·lustrador: William Joyce
Traducció: Bel Olid
Edició: Combel, 2012
Pàgines: 48
ISBN: 9788498258202
Edat: De 5 a 99 anys
Nota: ♥♥♥♥♥

Aquesta setmana s'ha celebrat el Dia Internacional de la Infància i he pensat que el títol que us recomano avui és un complement perfecte a aquesta celebració, «L'home de la lluna» és una obra dedicada a la infància, un meravellós àlbum il·lustrat, entranyable i evocador que ens convida a somiar sense por. Es tracta del primer llibre d'una sèrie que està entusiasmant a nens i nenes de totes les edats. Els Guardians, aquests protectors dels somnis i les esperances dels infants de la Terra han esdevingut els nous herois de la literatura infantil i juvenil i per descomptat, presenten un dolent (però que molt dolent) Rei dels Malsons que els farà anar de corcoll.

La història ens explica que l’Home de la Lluna no sempre ha estat un home, ni sempre ha estat a la Lluna. Fa molt temps va ser petit, fins que una batalla contra el malvat Ombra, el Rei dels Malsons, el va deixar orfe i el va empènyer a una aventura que el convertiria en el primer Guardià de la Infància.

William Joyce ha posat el seu segell personal a tota mena d’obres per a nens, tant literàries com cinematogràfiques, per citar només alguna de les seves produccions anomenaré «George Shrinks», «Santa Calls», «Dinosaur Bob», «Toy Story», «Robots», «Bestioles» o «Rolie Polie Olie», us sonen oi? Les seves il·lustracions han estat molt sovint portada de The New York Times, i els seus quadres s’exhibeixen en museus i galeries d’art dels Estats Units. Les seves impactants i singulars històries i il·lustracions ens traslladen a mons plens de diversió, aventura i fantasia. No podem oblidar tampoc que aquest mateix autor és el creador de «The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore» un meravellós curtmetratge que no podeu deixar de veure del mateix autor d'aquest preciós llibre i que es va erigir com a guanyador d'un Òscar al millor curtmetratge d'animació aquest any 2012.Ell mateix Joyce junt amb Peter Ramsey s'ha encarregat de fer l'adaptació de la història narrada en aquesta sèrie de llibres per a la gran pantalla i de fet, la setmana vinent ja podrem veure a la majoria de cinemes «El origen de los guardianes», jo no me la penso perdre!

Vull acabar aquesta ressenya amb un fragment d'aquest àlbum que al meu parer resumeix el missatge tan dolç i poètic que ens vol transmetre, amb aquestes dolces paraules us animo a compartir aquesta història amb els vostres fills i filles, potser també seria bona idea afegir aquest títol a la llista de desitjos per al proper Nadal...

«Cuidarem els nens de la terra.
Els guiarem perquè no s'acostin als camins del mal.
Que tinguin el cor feliç, l'ànima valenta i les galtes rosades.
En guardarem amb la vida les esperances i els somnis,
perquè són l'únic que tenim, l'únic que som,
i l'únic que arribarem a ser.»

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada