dimecres, 7 de novembre del 2012

Ressenya La tomba misteriosa


Títol: La tomba misteriosa
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Il·lustrador: Josep Rodés
Edició: Bambú, 2012

Pàgines: 64
ISBN: 9788483431955
Edat: de 7 a 10 anys

Nota: ♥♥♥♥♥


En Rossend és de vacances a Egipte amb el seu pare, un arqueòleg. Al campament, es fa amic de l’Aliya , la filla del capataç del seu pare. Un dia, els pares no tornen al campament. Es deu haver venjat la mòmia? Si els volen trobar amb vida hauran de resoldre uns quants enigmes. El temps corre en contra seva... Vols ajudar-los?

Celebro la publicació d’un nou títol de la col·lecció “Enigmes” d’aquesta editorial i us en donaré les raons: Perquè narra una història entretinguda d’aventures sorgida de la mà de Jordi Sierra i Fabra recentment guardonat amb el “Cervantes Chico”, que premia el conjunt de tota la seva obra així com el compromís cultural de les Fundacions Jordi Sierra i Fabra a España i Colombia, perquè utilitza un vocabulari planer i alhora sense infantilismes, perquè implica al lector en la història mitjançant el plantejament de diversos enigmes, perquè les il·lustracions de Josep Rodés estan molt ben ambientades amb personatges força expressius i finalment perquè inclou un petit joc on el lector haurà de desxifrar un jeroglífic.

Per tot plegat, estic convençuda que aquest llibre és una molt bona proposta per els lectors de 7 a 10 anys, especialment per als més mandrosos, ja que la quantitat de text és bastant reduïda i a més ofereix diversos parèntesi en els quals han de rumiar la resolució dels enigmes que es van plantejant, aquí us en deixo un per anar obrint boca.

“Quantes gotes d’aigua caben en una gerra buida?”

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada