dimecres, 14 de novembre del 2012

Ressenya Contra el vent del nord

Edicions la Campana, 2010
Títol: Contra El vent del Nord
Autor: Daniel Glattauer
Traductor:
Edició: La Campana, 2010
Pàgines: 240
ISBN: 9788496735484
Nota: ♥♥♥♥♥


Pot haver-hi, per als desitjos secrets, un lloc més segur que el món virtual? Leo Leike rep, per error, un correu electrònic d’una desconeguda, l’Emmi. Com que és educat, l’hi contesta i ella, que s’hi sent atreta, n’hi torna a escriure un altre. Així, a poc a poc, s’estableix un diàleg que no té marxa enrere. Tot i que han decidit no revelar res de la seva vida privada, cadascú intenta descobrir entre línies els secrets de l’altre... L’Emmi és casada i el Leo es recupera d’un amor fracassat. Tantes emocions enviades, rebudes i guardades, resistirien una trobada «real»?

«Escriu-me, Emmi. Escriure és com fer petons, però sense llavis.
Escriure és fer petons de pensament.»

Daniel Glattauer ens fa petons i abraçades amb la història d’aquests dos desconeguts, en Leo i l’Emmi a qui acabes estimant sense adonar-te’n. En la nostra actualitat, ja no se’ns fa estrany saber que una parella s’han conegut i enamorat via Internet, el que fins fa no gaire qualificàvem de pura ciència ficció, és avui la quotidianitat de molta gent. I això és el que sedueix d’aquest llibre, la senzillesa amb la que Glattauer construeix els diàlegs entre els dos protagonistes, que flueixen de forma natural i espontània. Sincers, ràpids, crispats i escrits tal com raja, així són els correus que l’Emi escriu amb breus instants i envia al Leo quan se sent ferida amb els textos d’ell.

És un text fantàstic que es llegeix amb la mateixa rapidesa amb que flueixen les converses amb un cafè a les mans, és gran notícia el saber que la història d’aquest parell de desconeguts a qui acabes estimant no s’acaba amb la darrera pàgina d’aquest llibre, ja que podeu trobar publicat la seva continuació “Cada set onades” que reprèn la història un temps després del punt i final de Contra el vent del nord.

Aquí teniu l'enllaç a les primeres pàgines d'aquest llibre deliciós perquè pugueu fer-ne un tastet.

Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada