dilluns, 1 d’octubre del 2018

La melodia dels silencis

Sara i els silencis
Autor: Maria Escalas
Edició: Amsterdam, 2018
Pàgines: 288
ISBN: 9788416743766
Nota: ♥♥♥♥
PVP: 16,50€

Tot el teu cos vibra amb l’emoció.
La teva solitud és fecunda.
Estàs sola. I no passa res.



Avui us recomano Sara i els silencis, una novel·la sensacional, plena de música i emocions. Un cant a la vida i a l’optimisme.

Sara i els silencis és una història extraordinàriament musical, octaves, escales, adagio, frullato, in crescendo, accellerando, stretto... La música i els silencis s'insereixen de forma, gairebé màgica, entre línies aconseguint provocar una sonoritat evocadora en la lectura i de passada, descobrint-nos o recordant-nos el suggerent llenguatge musical. Sorprèn la capacitat de la Maria per escriure una novel·la que girant al voltant de temes tan durs com són el càncer i del maltractament, respira un positivisme i un esclat d’esperança brillants.
La connexió tan especial existent entre la Sara i el seu pare, tot i que aquest ja no hi és, mostra el gran talent de l’autora a l’hora de dibuixar els personatges, que amb les seves múltiples capes prenen una dimensió real que permet que el lector se’ls cregui i connecti amb ells. Com a mostra en Josep, un caracter sensacional, aparentment esquerp però en el fons, d'una tendresa extraordinària.

L’autora deixa palesa una excel·lent tasca de documentació prèvia a l’escriptura de Sara i els silencis, doncs la riquesa en detalls de les situacions narrades i el dia a dia de la protagonista des que viu el punt d’inflexió amb el que arrenca la novel·la captivaran a aquell que es capbussi en la seva lectura.

La història explora la transformació personal que viu la Sara davant un brusc gir de la seva vida que ho trasbalsa tot, les relacions existents i les noves que establirà amb els qui l’envolten ens permetran acompanyar-la en un procés de canvi intern, que la portarà a viure d’una manera molt més positiva i plena, deixant enrere qualsevol estridència o dissonància per acceptar dins el seu present, únicament, aquelles melodies i silencis agradables que la facin sentir bé.

Una història d’amistat i empoderament, de dones que no abaixen el cap davant les dificultats, sinó que hi planten cara i fan front comú per a superar-les.


Maria Escalas (Mallorca, 1969) és músic professional i professora d’aquesta matèria en una escola de Secundària de Mataró, on resideix actualment. Abans que el teu record torni cendra va iniciar la seva trajectòria literària amb èxit, novel·la que ja us vam presentar en el seu moment en aquest blog. Sara i els silencis és la seva segona novel·la i confirma, el que ja intuíem amb l’anterior, la Maria, a més de músic és una magnífica escriptora.




Sílvia Cantos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada